NEMA POJMA ODAKLE 11 KG DROGE U AUTOMOBILU - Volim Podgoricu

NEMA POJMA ODAKLE 11 KG DROGE U AUTOMOBILU

Državljanin Slovenije Enver Hajdari (57)  kazao je da pojma nema odakle 11 i po kilograma marihuane u skrivenom bunkeru “ševroleta”, kojim se sa Kosova preko crnogorske granice uputio prema Sloveniji.

On je to izjavio juče u bjelopoljskom Višem sudu,  pred kojim odgovara zbog krivičnog djela – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Svjestan sam da je u automobilu rentkar, koji sam prevozio do Slovenije, pronađena droga ali mi to nije jasno otkud tu droga, niti znam ko je tu ostavio”, kazao je Hajdari.

Tvrdi da je bio veoma iznenađen i uspaničen kada su u iznajmljenom automobilu  policijski službenici graničnog prelaza Debeli brijeg kod Herceg Novog pronašli drogu.

Na sudu je  ispričao da je vozilo vraćao u Sloveniju, odakle je trebalo da bude kamionom prevezeno u Njemačku.

Objasnio je da prima slovenačku penziju od 500 eura, kao i da  sezonski zarađuje po 800 eura mjesečno u firmi koja se takođe bavi rentiranjem vozila.

Rekaoje da zbog toga nije imao nikakvu potrebu da se bavi kriminalom.

Hajdariju je stavljeno na teret da je 12. aprila  na graničnom prelazu Kula kod Rožaja, automobilom  neovlašćeno unio 11,4 kilograma  marihuane.

Par sati kasnije drogu su kod Hajdarija pronašli  službenici graničnog prelaza Debeli brijeg.

Hajdari je 1992. u Okružnom sudu u Kosovskoj Mitrovici osuđen na pet  godina zatvora zbog političkog djelovanja – organizovanja demonstracija.

Suđenje se nastavlja 10. jula.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com