Sve vrste ženskog orgazma za koje nijeste ni znali - Volim Podgoricu

Sve vrste ženskog orgazma za koje nijeste ni znali

Seksolog Erin Basler-Francis za “Elite Daily” otkrila je nekoliko vrsta orgazama za koje su žene sposobne. Koju vrstu će najčešće doživjeti zavisi od toga šta je najviše uzbuđuje.

Uretralni orgazam

Stimulacija U-tačke odnosi se na stimulaciju mokraćnog otvora kod žena. Basler-Francis ističe da je uretra izrazito osjetljivo područje i da treba da budete oprezni. “Stimulacija se vrši laganim pritiskom kad to područje prethodno dobro navlažite”, savjetuje seksolog.

Cervikalni orgazam

Do postizanja cervikalnog orgazma dolazi se stimulacijom A-tačke koja se nalazi malo iznad G-tačke i iza cerviksa. U ovom slučaju, veličina penisa je jako bitna. Seksolozi opisuju cervikalni orgazam kao “duboko i intenzivno iskustvo koje se prožima kroz cijelo tijelo”. Da bi ga žene lakše postigle savjetuju im se Kegelove vježbe kojima se jačaju vaginalni mišići.

Klitoralni orgazam

Seksolog Ijan Kerner tvrdi da svi orgazmi potiču upravo od klitorisa i da je sve povezano sa ovim dijelom ženskog tijela. “Do klitoralnog orgazma dolazi se putem stimulacije i njegovog vidljivog dijela i njegovih grana koje se prostiru duž vaginalnih usana. Klitoris reaguje na trenje, vibraciju i malo pritiska”, kaže Erin.

Orgazam preko G-tačke

G-tačka je područje veličine oraha unutar vagine i iza klitorisa. Povezana je sa tri različita nerva. “Ako vam neko stavi prst u vaginu i zakači ga ispod stidne kosti, može da stimuliše G-tačku”, kaže Erin. Tvrdi da je ova vrsta stimulacije drugi najdjelotvorniji način postizanja orgazma za žene.

“Istovremena stimulacija i klitorisa i G-tačke svaku ženu ostaviće u ekstazi. Takav orgazam postiže se simultanom stimulacijom jednog i drugog dijela ženskog tijela”, objašnjava Erin.

Orgazam putem stimulacije bradavica

“Stimulacija bradavica aktivira iste centre za užitak u vašem mozgu kao stimulacija klitorisa”, kaže Erin i preporučuje da koristite ove dvije stimulacije u isto vrijeme.

Analni orgazam

“Do analnog orgazma dolazi putem pritiska. Mišići oko anusa mogu da se šire i skupljajui tokom orgazma tako da i tu dolazi do kontrakcije mišića kao i kod vaginalnog orgazma”, tvrdi seksolog. “Da bi žena dostigla bilo koji od ovih orgazama potrebno je puno eksperimentisanja, strpljenja i prakse. Ne treba ništa siliti, već se prepustiti širokom spektru senzacija. Bitno je putovanje, a ne cilj”, zaključuje Erin.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com