Početna » NOVOSTI » DAJKOVIĆ: Tragikomična uloga predsjednika Vujanovića

DAJKOVIĆ: Tragikomična uloga predsjednika Vujanovića

Filip Vujanović je nastavio sa svojom tradicijom degradiranja, omalovažavanja i imitiranja funkcije predsjednika, saopšto je član IO Demosa Vladislav Dajković.

On navodi da je Vujanović na proslavi dana Rusije, u ambasadi te države u Crnoj Gori, pokazao elementarno nepoznavanje diplomatskih običaja, ali i “potvrdio da se najbolje snalazi u ulozi ad-hoc partijskog vojnika”.

“Valja podsjetiti crnogorsku javnost da je Vujanović tokom izvršavanja partijskih naredbi povodom Rusije imao dva zadatka koja će biti upamćena. Prvi, da se ne pojavi 2015. godine na centralnoj proslavi 70-godišnjice Dana pobjede nad antifašizmom u Moskvi. Radilo se o manifestaciji na kojoj učestvovalo, bezmalo, pola svijeta koji je izrazio poštovanje doprinosu Rusije u borbi protiv naci-fašizma, u kojoj je zemlja dala 20 miliona žrtava. Drugi partijski zadatak Vujanović je obavio prije dva dana u ruskoj ambasadi u službi ”peglanja” poslednjih anti-ruskih, neutemeljenih, teško optužujućih, i u svakom slučaju nediplomatskih izjava svojih partijskih kolega, od nekontrolisanog i skandaloznog ministra Boškovića pa do šefa režima, Mila Đukanovića”, navodi Dajković i dodaje:

“Vjerujemo da za ova dva zadatka, odavno već partijski istreniranog Vujanovića, nije trebalo gurati, jer je dovoljno bio poguran na otužnoj inauguraciji nelegitimnog predsjednika. Ma koliko Vujanovićevi potezi bili tragikomičnih dimenzija, ostaje njihov doprinos degradiranju sa jednom velikom silom, a suprotno raspoloženju građana.”

(Vijesti)

Check Also

CRNOGORKA ODUŠEVILA RUSE: “Srce mi je puno. Ovo je tek početak…”

  Operska diva Sara Vujošević nagrađena je gromoglasnim aplauzom na Međunarodnom muzičkom festivalu u Moskvi ...

Ova Novljanka ima posao iz snova: S kupaćim za Sejšele, s jaknom za Rusiju

Ujedinjeni Arapski Emirati posljednju deceniju i po jedno su od najtraženijih svjetskih turističkih odredišta. Mnogima ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *