Stanković: Nema razloga da dolazim u Skupštinu - Volim Podgoricu

Stanković: Nema razloga da dolazim u Skupštinu

 

 

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković neće prisustvovati sjednici Skupštine na kojoj će se raspravljati o skidanju imuniteta funkcioneru Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću. To je “Danu” saopštio Vrhovni državni tužilac Stanković.

“Za sad, nema ni osnova ni razloga da vrhovni državni tužilac prisustvuje sjednici Skupštine na kojoj će se odlučivati po zahtjevu specijalnog tužioca o imunitetu poslanika Medojevića”, kazao je Stanković za Dan.

Sjednica Skupštine, na kojoj će se odlučivati o skidanju imuniteta poslaniku Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću, zakazana je za 29. jun, saopšteno je iz parlamenta.

Administrativni odbor predložio je u ponedjeljak da Skupština, na osnovu zahtjeva Specijalnog državnog tužilaštva, skine imunitet Medojeviću zbog pokretanja krivičnog postupka.

Specijalni tužilac Milivoje Katnić sumnjiči Medojevića za organizovanje kriminalne grupe za pranje novca, zajedno sa preduzetnikom iz Bosne i Hercegovine Momirom Nikolićem.’

Na sjednici koja je bila više nego burna, a na kojoj su pale i teške riječi za skidanje imuniteta Medojeviću glasali su svi članovi Odbora – Luiđ Škrelja iz DPS-a, Adrijan Vuksanović iz HGI, Marta Šćepanović (DPS), Milorad Vuletić (DPS), Branko Čavor (DPS), Bogdan Fatić (DPS), Ana Nikolić (DPS).

Za sada se ne zna da li će predsjednik Skupštine Ivan Brajović uputiti poziv specijalnom državnom tužiocu Katniću da prisustvuje sjednici.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com