UHAPŠEN DINAMITAŠ - Volim Podgoricu

UHAPŠEN DINAMITAŠ

 

 

Barska policija jutros je, u saradnji sa plovnom jedinicom, privela Dejana Savića (47) iz Šušanja, zbog osnovane sumnje da je pokušao da izlovljava ribu eksploziovnim sredstvima.

Savić je “pao” u sedam sati, u zasjedi na Crnom Rtu.

“Nakon kontrole okolnih stijena, pronađena su tri posebno odvojena eksploziva, transportna torba sa ronilačkom opremom, a malo dalje i crna kesa sa još četiri odvojena eksploziva”, saznaje Radio Bar i Bar Info iz barske policije.

Tužilac je obavješten o rezultatima akcije, a izuzeti tragovi su upućeni u Forenzički centar u Danilovgradu.

Podsjećamo, Vlada je prije par dana objavila rat krivolovu.

Kako bi stala na put dinamitašima, formirana je Radna grupa za suzbijanje upotrebe eksplozivnih naprava i drugih nedozvoljenih alata u svrhu ulova ribe, u cilju efikasnijeg djelovanja nadležnih institucija u rješavanju ovog problema.

U sastavu radne grupe su predstavnici novoformiranog Direktorata za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede, Uprave policije, Instituta za biologiju mora u Kotoru, Nacionalnih parkova Crne Gore, Uprave pomorske sigurnosti i Prirodno – matematičkog fakulteta.

Na prvom sastanku, održanom u Ministarstvu poljoprivrede, dogovoreno je da predstavnici radne grupe u kontinuitetu i koordinirano, 24 časa dnevno, sprovode i prate kontrolu ribolovnih aktivnosti na cijeloj teritoriji Crne Gore, sa fokusom ne samo na more, već i Skadarsko jezero.

“U cilju suzbijanja nelegalnog ribolova, naročito upotrebom eksplozivnih naprava (dinamita, agregata) i drugih nedozvoljenih alata i opreme, posebna pažnja biće usmjerena na identifikovanje i procesuiranje počinilaca, kao i razotkrivanje kompletnog lanca nabavke eksplozivnih sredstava i drugih protivzakonitih alata koji se koriste u ovim ilegalnim radnjama”, saopšteno je ranije iz Ministarstva poljoprivrede.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com