Čavor: Meč sa Švedskom je dokaz da smo u vrhunskoj formi - Volim Podgoricu

Čavor: Meč sa Švedskom je dokaz da smo u vrhunskoj formi

   

Prije nešto više od pola godine Crna Gora je u liku Dragana Đukića dobila sedmog selektora u istoriji rukometne reprezentacije. Srpski stručnjak prihvatio je izazov i preuzeo „lavove”, iako su se šanse Crne Gore za plasman na Evropsko prvenstvo, nakon debakla u Švedskoj (36:21) i remija u Baru sa Rusijom (24:24), mjerile promilima.

„Ništa nije nemoguće. Ne prijetimo nikome, ali se nikoga ne plašimo.”

To su bile riječi Dragana Đukića na predstavljanju. Danas, sedam mjeseci kasnije, nakon samo tri zvanične utakmice pod vodstvom 54-godišnjeg stručnjaka Crna Gora je iz gotovo mat pozicije došla na bod od plasmana na kontinentalnu smotru!

Veličanstvena pobjeda protiv Švedske (28:24), mogla je čak „lavovima” da garantuje vizu za Hrvatsku, ali je Rusija u posljednjim sekundama stigla do trijumfa nad Slovačkom. Ipak, iako će posljednji meč u Moskvi odlučivati o putniku na EP, jasno je da su naši rukometaši pokazali da su zaista pravi lavovi…

“Znali smo da nam pobjeda znači sve i zato smo imali motiv do neba. Sigurno da nas je dodatno motivisala i činjenica da nas je upravo Švedska razbila u tom prvom meču, tako da smo željeli da im se revanširamo. Sve kockice su se poklopile, odigrali smo nevjerovatnu utakmicu i zasluženo ostvarili veliku pobjedu”, kazao je za Arenu Stefan Čavor, desni bek crnogorske reprezentacije.

Član njemačkog Veclara, ipak, posebno je bio inspirisan zbog sjajne publike u Nikšiću. Popunjene tribine, vrhunsko navijanje i koreografija stvorili su nevjerovatan ambijent,vjerovatno jedan od najboljih u istoriji kada su u pitanju dvoranski sportovi.

“Iskren da budem prvi put igram u takvom ambijentu i moram istaći da mi je čast što sam imao priliku da osjetim tu draž i da sam ponosan što sam dio ove reprezentacije. Zahvalio bih se svim ljudima koji su došli, navijači su napravili nevjerovatnu stvar i mislim da je malo ko u dvorani mogao da bude ravnodušan. Čim uđeš u dvoranu jednostavno se naježiš. Definitivno noć za pamćenje”, prilično emotivno prokomentarisao je Čavor.

Već pri prvom obraćanju novinarima u ulozi selektora Crne Gore Dragan Đukić najavio je promjene u igri, posebno u sistemu odbrane. Već tada je bilo jasno da će Đukić forsirati sistem 3-2-1, po kojem je Crna Gora bila prepoznatljiva u periodu kada su na klupi bili Pero Milošević, a zatim i Zoran Kastratović. I upravo odbrana je ključ uspjeha.

“Sigurno je da smo imali mnogo veći motiv nego Švedska, ali svakako da je ključnu ulogu odigrala odbrana. Definitivno Šveđani nijesu imali rješenja za našu postavku 3-2-1, često smo ih ostavljali na polovini terena, bez mogućnosti da nas ugroze. Teško je da se neko može sjetiti utakmice kada je Švedska za poluvrijeme postigla samo sedam golova. Mislim da je to najbolji dokaz kako smo igrali”,dodao je bombarder naše reprezentacije.

Računica je jasna Crna Gora u Moskvi mora ostati neporažena kako bi se plasirala na prvenstvo Evrope. „Lavovi” kolo prije kraja kvalifikacija imaju dva boda više od Rusije, a s obzirom na remi u Baru, jasno je da nam treba makar bod u sjutrašnjem meču kako bi osvojili drugo mjesto.

“Moglo je sve da bude drugačije, ali Rusija je u posljednjim sekundama trijumfovala u Bratislavi. Nijesmo imali sreće protiv Slovačke, jer smo tri sekunde prije kraja imali vodstvo, a sada nas nije pogledala sreća da Rusija kiksa u Bratislavi. Pitanje je da li će nam se to vratiti sada u Moksvi, gdje bi nam bod značio sve.Ipak, sve je do nas. Mislim da je ova utakmica protiv Švedske dokazala da smo u vrhunskoj formi, a što je jako bitno svi smo zdravi. Ukoliko odigramo kao protiv Švedske vjerujem da ćemo se plasirati u Hrvatsku”, optimistički je poručio Čavor.

Rusija i Crna Gora odmjeriće snage sjutra od 14 sati po našem vremenu.

Pobjeda

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com