Evo za kada je organizovan novi protest majki - Volim Podgoricu

Evo za kada je organizovan novi protest majki

Kako bi izrazile nezadovoljstvo zbog odluke Vlade da im ukine pravo na naknade, koordinacioni odbor majki sa troje i više djece iz Bijelog Polja odlučio je da u ponedjeljak protestuju u tom gradu.

Na skup sa kojeg će od Vlade tražiti da iz procedure povuče Predlog zakona kojim se reguliše položaj majki korisnica prava na naknadu, majke pozivaju nezadovoljne građane, NVO sektor, sindikat i političke partije.

“Najviše su pogođene žene sa sjevera tako da mi pozivamo sve majke korisnice naknada ne samo iz Bijelog Polja već iz svih gradova Crne Gore i sve nezadovoljne povodom mjera štednje koje su preko svega ovoga uveli još i to jer ovi ljudi zaista nemaju od čega da žive”, rekla je Rosanda Lola Peković iz organizacionog odbora.

Na protestu zakazanom za ponedjeljak u 13 sati na gradskom trgu, korisnice naknade tražiće od Vlade da se iz procedure povuče Predlog zakona kojim se reguliše položaj majki korisnica prava na naknadu. Planirana je dodaju i protestna šetnja bjelopoljskim ulicama preko obilaznice do zgrade Centra za socijalni rad.

“Ovom šetnjom želimo da ukažemo na još veće nezadovoljstvo jer prosto mi smo primorani da izlazimo takoreći svakodnevno na ulice jer nama su uskratili nešto što zakonom nijesu smjeli, nešto što nam je Ustav garantovao i ove majke su potpuno revoltirane stanjem države šta se radi prema građanima”, rekla je Peković.

Premijer Duško Marković je danas na Žabljaku, komentarišući ukidanje naknada za majke sa troje i više djece, kazao da to primanje neće biti ukinuto korisnicama koje su napustile radno mjesto.

“Ja sam uradio ono što sam obećao – da ćemo imati nova izdvajanja, podsticajne mjere, a da ćemo ukinuti ono što je retrogadno, što ugrožava finansijski sistem, državu i tržište rada”, naveo je Marković.

On je poručio da Vlada to nije uradila samovoljno već na osnovu odluke Ustvnog suda.

Marković je majkama poručio da protestuju, ako misle da im to donosi rješenje.

“Neke od njih će misliti da to svoje pravo treba da povrate na sudu, nacionalnom ili međunarodnom, ali mi smo spremni za svaku vrstu izazova. Mi treba da gledamo u budućnost i tražimo nova rješenja za njihove probleme, a ne da šaljemo poruke sa mitinga posebno uz učešće Andrije Mandića, Đukanovića koji ih guraju u neracionalno ponašanje”, kazao je Marković.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com