LONDONSKA DRAMA: “Svima je srce stalo kada je dijete počelo da pada” - Volim Podgoricu

LONDONSKA DRAMA: “Svima je srce stalo kada je dijete počelo da pada”

 

Jedan od heroja Londona je Pet, koji je uhvatio četvorogodišnju djevojčicu koju je majka bacila s petog sprata kako bi je spasila od požara.

Priču o ovom hrabrom građaninu Londona prenio je britanski “Telegraf”, a ispričala ju je Kadelija Vuds, Petova komšinica koja je prisustvovala spasavanju djevojčice.

Četvorogodišnja djevojčica je dobro, nije povrijeđena zahvaljujući tome što ju je Pet, koji živi u bloku pored Grenfel tauera, uhvatio kao ragbi loptu, i privio je uz svoje grudi, navodi “Telegraf”. 

 

Kadelija Vuds, Petova komšinica ispričala je “Sanu” da je vidjela majku kako kroz prozor drži djevojčicu, čija je glava bila zamotana u mokar peškir.

“Vatra se širila veoma brzo. Za dva minuta cio stan je bio u dimu. Moj komšija, koji je četrdesetih godina, zvao je majku djevojčice i govorio joj da baci dijete i da će je on sigurno uhvatiti. Međutim, majka je vrištala ‘ne mogu, ne mogu'”, ispričala je Kadelija.

“Pet je nastavio da ubjeđuje majku i u jednom trenutku dijete je počelo da pada. Svima je tada srce stalo. Svi smo se uplašili da bi moglo da se desi najgore. Ali, Pet je uspio da je uhvati kao ragbi loptu i privije je uz svoje grudi”, kaže Kadelija.

“Djevojčica je vrištala histerično dozivajući majku. Iz hitne pomoći su pokušavali da joj na lice stave masku sa kiseonikom, ali nikako nijesu uspijevali jer je djevojčica vrištala i vrištala. Zvala je majku. Mislim da njena majka nije preživjela, kada sam pogledala gore, ka njihovom spratu, vatra je već sve progutala”, priča Kadelija.

Kada je riječ o Petu, on je nastavio da pomaže ljudima i vatrogascima koji su se preko 12 sati borili sa vatrenom stihijom koja je progutala 27-spratni neboder u zapadnom Londonu, u kom je, kako se vjeruje, u trenutku izbijanja požara, bilo oko 600 ljudi. Prema nekim informacijama Pet se povrijedio u toku spasavanja i sada se nalazi u jednoj od londonskih bolnica.

Prema do sada poznatim informacija, potvrđena je smrt 17 osoba, 65 se vode kao nestale, a na desetine je hospitalizovano.

Mnoga tijela ni ne mogu da se identifikuju jer su potpuno ugljenisana.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com