MARKOVIĆ PORUČIO: “Govor DF-a je prijetnji i mržnje” - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ PORUČIO: “Govor DF-a je prijetnji i mržnje”

Vladajuća koalicija pokazala je demokratski kapacitet dozvolivši poslanicima DF-a, koji nijesu članovi Administrativnog odbora, da prisustvuju sjednici tog skupštinskog tijela, a njihov govor je bio prijetnji i mržnje, kazao je premijer Duško Marković. On je naglasio da će parlamentarni izbori biti održani u predviđenom roku.

Marković je tokom posjete Opštini Žabljak kazao da su poslanici Demokratskog fronta imali demokratsku priliku i da su je potrošili, a da su poslanici vladajuće koalicije postupali na demokratski načlin.Istakao je da sa opozicijom može biti razgovora, ali da to mora biti dijalog, a ne ucjene.

„Ako opozicija želi dijalog na temu novih parlamentarnih izbora – to mogu da rade između sebe“, poručio je premijer, dodajući da vladajuća koalicija nakon učlanjenja u NATO i ubrzanja evropskih integracija ključnim smatra ekonomska pitanja.

„Crna Gora je, nadam se za sva vremena, ostavila iza sebe potrebu definisanja strateških pravaca. Te odluke, u koje smo morali ući, donijeli smo: 2006. smo obnovili državu, a 5. juna smo ušli u NATO i time učvrstili volju većine građana  da imamo svoju državu, da sami odlučujemo o svojim perspektivama i da budemo sigurni. Evropska unija je naš sljedeći strateški izbor”, rekao je on.

Marković je naglasio da će se dodatno dobiti na dinamici, jer će biti relaksirani tema koje su kvalitetno riješene.

“Dvadesetog juna u Briselu otvaramo još dva pregovaračka poglavlja, i još jedno zatvaramo. Sa 28 otvorenih poglavlja od 33, i sa 3 zatvorena ulazimo u novu fazu odnosa sa Evropskom unijom. Uz Berlinski proces vjerujem da sada idemo u nove benefite pogotovo kada je riječ o infrastrukturi”, nagalsio je premijer na sastanku s predsjednikom Opštine Žabljak Veselinom Vukićevićem i predsjednikom Skupštine opštine Videojem Tomčićem.

“Od ekonomije nemamo prečeg posla”

On je objasnio da sada trebamo biti posvećeni pitanjima razvoja i ekonomije i da od toga “nemamo preča posla”.

“Vjerujem da ćemo nakon današnje posjete pratiti na dnevnom nivou šta se dešava na terenu, da li se dešavaju vidljive promjene ili imamo samo planove u glavama. Odavde moraju da dolaze ideje koje ste sposobni da pretvorite u rezultat“, rekao je predsjednik Vlade.

Rukovodstvo Opštine upoznalo je premijera sa razvojnim projektima i izazovima sa kojima se suočava, naglasivši da je  kapitalni budžet Žabljaka ove godine 2,1 milion eura i da se očekuje donacija Republike Slovenije u iznosu od 900.000 eura.

Premijer je rekao da je Vlada na jučerašnjij sjednici utvrdila hitne mjere kako bi problem bio prevaziđen, da je za tu svrhu izdvojeno 58.000 eura, ali je ukazao na potrebu intenzivnijeg uključivanja lokalne uprave u prevazilaženje ovog izazova.

“Kao poseban izazov premijer je istakao djelovanje lokalnog komunalnog preduzeća zaduženog za čistoću i izgled Žabljaka rekavši da predstoji ozbiljan posao i na projektu reciklažnog centra. Čelnici opštine Žabljak i ministar sporta Nikola Janović dogovorili su konknretne aktivnosti sa ciljem bolje valorizacije nove sportske sale na Žabljaku”, saopšteno je iz Vlade.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com