Reprogram duga donio još osam miliona - Volim Podgoricu

Reprogram duga donio još osam miliona

Vlada je sinoć utvrdila predlog rebalansa budžeta za ovu godinu kojim je usaglašena nova organizacija državne uprave, a iznos planiranih prihoda povećan za osam miliona eura zbog naplate zaostalog poreskog duga u skladu sa Zakonom o reprogramu. 

Ti prihodi će biti uvršteni u budžetsku rezervu, a  koristiće se za “nepredviđene izdatke i realizaciju zaključaka Vlade”.  

Usvojen je i predlog izmjena zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru kojim se funkcionerima u A, B i C grupama smanjuju za šest odsto. Zarade će biti smanjene od 1. jula, a budžet će uštedjeti 1,7 miliona.

Usvojen je aneks ugovora za gradnju vjetroelektrana na Krnovu, kojim se rok završetka produžava za šest mjeseci na 7. novembar 2017. godine. Kašnjenje je, kako je navedeno, izazvano lošim vremenskim uslovima i potrebom probnog rada koji će trajati 120 dana.

Data je saglasnost za zajam za projekat “Reforma poreske administracije” sa  Svjetskom bankom.  Kredit od 14 miliona eura biće iskorišćen za    unapređenja kapaciteta zaposlenih  u poreskoj administraciji.

Utvrđen je izvještaj o projekta “1000 plus” u kojem je od početka stambeno pitanje  riješilo 809 porodica. Saopšteno je i da je počela priprema trećeg nastavka projekta.

Vlada je dala saglasnost  da se iz budžetske rezerve isplati 81,5 hiljda eura za otpremnine radnicima Ski centra Durmitor u stečaju.

Doskorašnji direktor Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića imenovan je za vršioca dužnosti direktora do izbora novog, dok je zamjenik generalnog sekretara Vlade Nikola Dedeić imenovana za člana Odbora direktora Novog  duvanskog kombinata. 

Za nove članove Socijalnog savjeta imenovani su Zoran Ratković, Ivana Zejak, Tamara Ivković,Goran Nikolić i Melanija Maliković.

Data je saglasnost za pripremne radove na izgradnji žičare i četiri kilometra staza na budućem skijalištu Kolašin 1.600. Urbanističko-tehnički uslovi za ovaj objekat izdati su u avgustu 2013. godine.

Skupštini akcionara Montenegro erlajnsa predloženo je da ponovo izabere sadašnji bord direktora.

Vlada je usvojila informaciju o ADMAS projektu podrške poljoprivredi, kojeg sa 50 miliona dolara kreditira Fond za razvoj Abu Dabia, od čega je do sada iskorišćeno 23,2 miliona.

Šas, Dinoša i Golubovci u zakup

Vlada je predložila raspisivanje javnog poziva za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u Šasu kod Ulcinja od 650 hiljada kvadrata, kao i lokacija u Golubovcima i Dinoši od ukupno 658 hiljada kvadrata. Kako je najavljeno,  minimalni zakup za sve lokacije biće 400 eura godišnje po hektaru,  investicija treba da vrijedi  najmanje milion eura i da se završi za tri godine, kao i da pod zasadima bude najmanje 80 odsto površine. Zemljište će dati u zakup na 15 godina uz mogućnost produženja.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com