GAZA U RANI, NAKON OPERACIJE U KLINIČKOM: Evo šta je poručila Zorica Kovačević - Volim Podgoricu

GAZA U RANI, NAKON OPERACIJE U KLINIČKOM: Evo šta je poručila Zorica Kovačević

 

Direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević kazala je da će ta ustanova ispitati slučaj Skendera Vučetovića (55). 

– Reagovaćemo odmah, u toku naredne sedmice završićemo taj posao, ništa nećemo prepustiti slučaju – kazala je Kovačević Pobjedi.

Tokom operacije u PODGORIČKOM Kliničkom centru ljekari ZABORAVILI metar gaze u RANI pacijenta!

Pobjeda je objavila u četvrtak priču o Rožajcu kojem je ljekar (dr Jaho Pepić iz rožajskog Doma zdravlja) početkom sedmice izvukao metar gaze iz noge koja je tu stajala dvije godine.

Prema kazivanju Vučetovića, gazu su zaboravili ljekari tokom intervencije u KCCG.

– Posljednja operacija na nozi urađena mi je u aprilu 2015. godine u KBC-u Crne Gore. Uradili su je Žarko Dašić i Nermin Abdić, a tada su mi izvadili metalnu šinu koja mi je ugrađena 2013. godine kada sam polomio butnu kost. Od ugrađivanja šine, noga mi je stalno bila pod otokom i nije zarastala očekivanom dinamikom. Išao sam na redovnu kontrolu u beransku bolnicu kod dr Saše Novovića koji me je uputio u Klinički centar, gdje mi je početkom aprila 2015. godine izvađena šina iz noge – kazao je Vučetović.

Komentarišući slučaj, Zorica Kovačević je kazala kako nema razloga da se spominju imena ljekara.

– Nema potrebe da saopštavamo imena ljekara. Ljudi rade tu, živi su, svako ko radi ima pravo da griješi. Taj ko je pogriješio biće sankcionisan, sačekajmo nalaz – kazala je Kovačević.

Skender Vučetović objasnio je kako je iskustvo podijelio sa medijima da bi ljekari pokazali veću odgovornost.

– Ne mogu da optužim ljekare koji su me operisali za ovo što mi se desilo, jer ne znam ko je odgovoran za ovo kroz šta sam prošao. Cilj mi je da ukažem na propuste, kao i da pozovem na veću odgovornost zdravstvenih radnika, kako se nešto slično nikome više ne bi desilo – objasnio je Vučetović.

Dr Jaho Pepić potvrdio je da je u ponedjeljak na poziv porodice Vučetović otišao u kućnu posjetu.

– Rečeno mi je da su prethodne večeri kod njih boravile kolege iz Hitne službe koje su im preporučile da se obrate izabranom ljekaru. Kada sam pokušao da izvučem končić krenula je cijela gaza, izvadio sam je oko metar – ispričao je dr Pepić.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com