Ruska vojska ubila dva komandanta Islamske države u Siriji - Volim Podgoricu

Ruska vojska ubila dva komandanta Islamske države u Siriji

Rusko ministarstvo odbrane potvrdilo je danas da su u napadima ruske avijacije kod Deir Ezora ubijena dva komandanta i više od 180 boraca Islamske države.

“U preventivnim udarima 6. i 8. juna na položaje Islamske države ubijeni su komandanti Abu Omar al-Belgiki i Abu Jasin al-Masri”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je saopštilo i da je uništeno 16 borbenih vozila i skladište municije.

Tokom izviđačkog leta, ruski dronovi su otkrili da Islamska država priprema “proboj odbrane sirijskih snaga u Deir Ezoru”. Deir Ezor je pod opsadom Islamske države od početka 2015. i ta grupa drži najveći dio okoline grada pod kontrolom.

Rusija je glavni saveznik predsjednika Sirije Bašara al-Asada i od septembra 2015. vodi vojnu operaciju kojom podržava snage sirijske vlade u borbi protiv pobunjenika i džihadista.

Ruska vojska je juče saopštila da je krajem maja najvjerovatnije ubila vođu Islamske države Abu Bakra al-Bagdadija prilikom bombardovanja skupa lidera te organizacije kod Rake.

Portparol međunarodne koalicije koju predvode SAD Rajan Dilon nije mogao da potvrdi tu informaciju.

Rat u Siriji traje šest godina i do sada je poginulo više od 320.000 ljudi, više od polovine Sirijaca je moralo da napusti svoje domove a ekonomija i infrastruktura su uništene.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com