Početna » NOVOSTI » Društvo » Crnogorski policajci i na tropskim vrućinama moraju da nose zimske čizme
FOTO: SCREENSHOT(TVVIJESTI)

Crnogorski policajci i na tropskim vrućinama moraju da nose zimske čizme

Iako temperature ljeti kod nas dostižu i 40 stepeni, crnogorski policajci se i tada svugdje mogu vidjeti u zimskim čizmama.

Mnogi od njih nezvanično su se požalili Televiziji Vijesti da je u takvoj obući neizdrživo raditi.

Ipak, moraće i dalje tako jer su im starješine poručile da policija jednostavno nema para za laganije cipele.

U najtoplijem dijelu dana temperatura vazduha se kretala od 24 stepena na Žabljaku do 34 stepena u najtoplijoj Podgorici.

Što god pričali naši meteorolozi – čizma ipak glavu čuva, pa tropske vrućine ne smiju da smetaju pripadnicima policije koji i na +35 nose obuću otpornu na sve zimske vremenske nepogode.

Razlog tome je činjenica da im je takva obuća propisana Pravilnikon po kojem su prošle godine zadužili jedne poluduboke cipele koje su dužni da nose i ljeti i zimi.

Mnogi pripadnici MUP počev od pripadnika saobraćajne policije do njihovih kolega koji obezbjeđu sudove, tužilaštva, parlament nijesu mogli javno da govore o ljetno-zimskom stajlingu, ali su se zato nakon gašenja kamere požalili da je u toj obući neizdrživo raditi.

Zbog toga su, kažu, nedavno od starješina tražili drugu obuću ali im je rečeno da se nema para za laganije cipele.

U zimsko ljetnim cipelama policajci su otišli korak dalje i neki od njih već potpisuju peticiju kojom traže da im se odobri da sami kupe obuću koju će nositi ljeti.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Televizija Vijesti je dobila odgovor da svi pripadnici policije imaju kompletnu i zimsku i ljetnju uniformu.

“Djelovi ljetnje službene uniforeme policijskih službenika su: kratka jakna, ljetnje pantalone, košulja kratkih rukava, košulja-majica kratkih rukava, majica kratkih rukava, ljetnja kapa, ljetnje čarape, cipele-poluduboke”, navodi se u saopštenju MUP.

Iz istih odgovora može se zaključiti da su pripadnici interventne policije još bolje obučeni.

“Policijski službenici interventne jedinice pored navednih djelova uniforme imaju i kombinezon i čizme sa povišenom šarom”, kazali su iz MUP.

Televizija Vijesti nezvanično saznaje i da policijske starješine nijesu ostale gluve na zahtjeve policajaca i da već traže rješenje za ovaj modni promašaj.

To ipak, kako kažu, neće uskoro biti riješeno već će umjesto laganije obuće pripadnici policije, po svemu sudeci, moci da urade jedino ono sto im je pravilnikom dozvoljeno – da za par mjeseci svoje duboke cipele zamijene za novi par istog modela.

 (Vijesti)

Check Also

Damjanović: Crnogorska policija kvalitetno sarađuje sa policijama regiona

VD direktor Uprave policije MUP-a Crne Gore Vesko Damjanović učestvovao je na Generalnoj skupštini SEPCA-e ...

AKCIJA POLICIJE: Oduzeta dva pištolja, šest rezervnih okvira i dvije kubure

Službenici Uprave policije MUP-a – Odeljenje bezbjednosti Danilovgrad su, postupajući po prijavi građanina, a po ...

1 komentar

  1. Neka nose dzukele! Nek zarade tu platu, sto im daju gradjani koje ovi biju i maltretiraju! Olosh u uniformama! Cast postenim sluzbenicima, al malo ih je danas! Vecinom olos u plavoj odori!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *