DRAMA NA HRVATSKOM PRIMORJU: Gore PALME, evakuisani gosti HOTELA (VIDEO) - Volim Podgoricu

DRAMA NA HRVATSKOM PRIMORJU: Gore PALME, evakuisani gosti HOTELA (VIDEO)

Požar se i dalje širi prema borovoj šumi između Podgore i Tučepa, nedaleko puta Makarska-Vrgorac, kao i prema šumi Parka prirode Biokovo.

U noći između subote i nedelje kod Makarske u Hrvatskoj izbio je veliki požar koji prijeti hotelima i zbog kojeg su turisti evakuisani.

Hina javlja da požar izbio u Gornjoj Podgori kod Makarske, kao i da je obuzdan kod mjesta Podgore gdje su odbranjene kuće i hotel.

 

Međutim, vatra se širi prema šumi Parka prirode Biokovo, potpomognuta jakim vjetrom koji otežava rad više od 200 vatrogasaca sa stotinak vozila. Zbog jake bure uz udare i preko 100 kilometara na sat, požar se iz Gornje Podgore za samo dvadesetak minuta primakao prvim kućama i hotelima.

Iz hotela “Sirena” ispred kojeg su gorjele palme, zbog opasnosti od vatre evakuisani su gosti, kao i dio stanovnika Podgore čijim je kućama zaprijetila vatra.

Požar se i dalje širi prema borovoj šumi između Podgore i Tučepa, nedaleko puta Makarska-Vrgorac, kao i prema šumi Parka prirode Biokovo.

 

Veliki požar gasi više od 200 vatrogasaca s više od stotinjak vozila iz svih dobrovoljnih vatrogasnih društava s Makarskog primorja i s područja Splitsko-dalmatinske županije. U pomoć su nakratko pritekla tri vatrogasna aviona, ali su se zbog prejakog vjetra vratili u bazu.

Zbog požara su zatvoreni Jadranska magistrala između Tučepa i Podgore i neki drugi putevi, a od Splita do Ploča se putuje zaobilazno.

Zbog opasnosti su isključeni 110 kW i 35 kW dalekovod, kao i niskonaponska mreža, te je Podgora od jutros bez električne energije.

2 komentara

  1. Hiya, I’m really glad I have found this information. Today bloggers publish just about gossips and internet and this is really annoying. A good web site with interesting content, that’s what I need. Thank you for keeping this web site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com