Početna » NOVOSTI » Hronika » Hrvatska: Evakuisani hoteli zbog požara

Hrvatska: Evakuisani hoteli zbog požara

 

Turisti iz tri hotela u istočnom dijelu Tučepa na Makarskoj rivijeri evakuisani su u ranim jutarnji satima zbog novog požara koji je buknuo oko 2.30 i zaprijetio stambenim i turističkim objektima.

 

Požari u Hrvatskoj bukte već nekoliko dana.

Sinoć je više od 200 vatrogasaca uspjelo da odbrani hotele u toku noći i spriječi da ih zahvati vatrena stihija, prenosi hrtvatski portal Index.

Vatra je bila nošena burom pa vatrogasci procjenjuju da će biti poteškoća u gašenju požara tokom dana. U noćnim divljanjima vatra je, isto kao i juče, došla sve do mora pa su i kuće i hoteli u Makarskoj bili ugroženi.

Sve raspoložive vatrogasne snage su na terenu i bore se sa vatrenom stihijom. U borbi s vatrom, srećom, niko od vatrogasaca i mještana Tučepa nije povrijeđen.

Saobraćaj je zavoren na Jadranskoj magistrali, kao i prema Vrgorcu.

U 7.30 požar i dalje nije bio pod nadzorom, ali situacija je bila puno bolja nego rano ujutro. Zaustavljeno je širenje požara prema Makarskoj i Tučepima, dok se vatra snažno širila prema Biokovu iznad Kotišine.

Uskoro se očekuje dolazak vazdušnih snaga, a prema riječima vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine, kroz nekoliko sati situacija bi trebala biti pod nadzorom.

Veliki požar u Podgori i tokom vikenda je gasilo više od 200 vatrogasaca sa stotinjak vozila iz svih dobrovoljnih vatrogasnih društava s Makarskog primorja kao i vatrogasnih društava i profesionalne vatrogasne brigade sa Splitsko-dalmatinskog područja.

U pomoć vatrogascima pritekla su na kratko i tri aviona za gašenje požara koji su zbog jakog vjetra na moru u Bračkom kanalu odustali od nastavka gašenja iz vazduha i vratili se u bazu.

Check Also

Vatra progutala milione kvadrata šume i niskog rastinja

Zvaničan podatak o šteti koju su požari pričinili ove godine još nije saopšten, a, kako ...

HRVATSKI BISKUP: Živjela srpska Hrvatska

Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovo se našao na udaru sisačkog biskupa Vlada Košića, poznatog po ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *