Konjević: SDT da reaguje zbog dva miliona dodjeljena Montenegro erlajnsu - Volim Podgoricu

Konjević: SDT da reaguje zbog dva miliona dodjeljena Montenegro erlajnsu

 

Poslanik SDP-a Raško Konjević kazao je da Specijalno državno tužilaštvo što prije treba da pokrene istragu o dodijeljivanju državne pomoći od dva miliona eura Montenegro erlajnsu.

Konjević je, na današnjoj konferenciji za medije, optužio ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića da je nacionalnoj avio-kompaniji nezakonito dodijelio pomoć od dva miliona eura, kako bi izmirila obaveze prema Prvoj banci.

Funkcioner SDP-a tvrdi da je dokument kojim je na Vladi dato zeleno svjetlo za tu pomoć označen stepenom tajnosti.

„Prije 15 dana tražio sam od ministra saobraćaja Osmana Nurkovića da objavi odluku i materijal na osnovu kojih je Vlada i Ministarstvo saobraćaja odobrilo isplatu ovog novca. Kako ministar to nije učinio, protekle sedmice sam imao, na moj zahtjev, sastanak sa specijalnim državnim tužiocem Milivojem Katnićem koga sam upozao sa ovim slučajem i zatražio da izuzme ove materijale i pokrene istragu“, rekao je Konjević na današnjoj konferenciji za medije.

Zakonom o državnoj pomoći je, kako je naveo, predviđeno da kompanija koja jednom dobije državnu pomoć ne može da je dobija ponovo narednih 10 godina

„Montenegro erlajns je dobio državnu pomoć 2012. godine. Takođe, zakonski uslov da neko dobije državnu pomoć je saglasnost Komisije za državnu pomoć, koja sada nije ni tražena”, kazao je Konjević

On je naveo da od Katnića u ovom slučaju očekuje da bude efikasan kao što je u slučajevima koji se odnose na pojedine opozicione poslanike.

Državna pomoć ovoj kompaniji dodijeljena je prije dvije sjednice Vlade, odlukom koja je označena tajnom.

Konjević je podsjetio da Montenegro erlajns državi duguje više od 15 miliona eura za poreze, od čega je 70 odsto odnosi za poreze i doprinose zbog čega štetu trpe zaposleni, da Aerodromima Crne Gore duguju 18 miliona eura što ugrožava poslovanje tog preduzeća, kao i da godinama posluju sa gubitkom i da je dovedena pred stečaj.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com