Početna » NOVOSTI » Društvo » Osumnjičen da je oštetio Upravu za šume Crne Gore za 4.000 eura

Osumnjičen da je oštetio Upravu za šume Crne Gore za 4.000 eura

 

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jednog lica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Naime, službenici Odsjeka su 16.06.2017. godine podnijeli krivičnu prijavu protiv B.M.(31) iz Kolašina, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

On je, kako se sumnja, ovo djelo počinio tokom decembra 2016. godine, na način što je, kao odgovorno lice u pravnom licu d.o.o. „Kompast – COM“ zloupotrebom svog položaja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom,  protivzakonito prodao drugom licu 36,19m3 čamove građe, ukupne vrijednosti 4.000 eura.

Osumnjičeni je, kako se sumnja, ovu bespravno posječenu građu u državnoj šumi Opštine Kolašin, uz falsifikovanu propratnicu sa ovjerenim pečatom navedenog pravnog lica, bespravno označio šumskim žigom koji nije u upotrebi Uprava za šume – PJ Kolašin od 10.05.2010. godine i zatim je protivzakonito prodao.

B.M. je na ovaj način, kako se sumnja, pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.000 eura na štetu Uprave za šume Crne Gore, kazali su iz UP.

Check Also

REBALANS BUDŽETA ZBOG POVEĆANJA PRIHODA

Rebalans budžeta, prvi put nakon skoro decenije, ne radi se zbog manjka novca već zbog ...

OŠTETILI BUDŽET ZA 15.000 EURA?

    Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su danas podnijeli ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *