Podgoričanin napao policajca pa pokušao da pobjegne - Volim Podgoricu

Podgoričanin napao policajca pa pokušao da pobjegne

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević, odredio je pritvor do 30 dana Podgoričaninu Bojanu Ajkoviću ( 32), koji je osumnjičen da je napao službenike budvanske policije i pokušao da pobjegne.

Ajkoviću je bio određen ekstradicioni pritvor jer ga Srbija traži zbog krijumčarenja droge. U Srbiji ga zbog toga čeka kazna od dvije godine i dva mjeseca zatvora. Zbog zakonskih propisa on nije isporučen Srbiji pa ga je policija iz spuškog zatvora privela kotorskom sudiji.

Pavićević je „Vijestima“ rekao da je saslušao Ajkovića i da je prihvatio predlog kotorsko tužioca da mu odredi pritvor.

Ajković je prije deset dana uhapšen u Budvi nakon što je prijavio da ga je nožem povrijedila supruga V.  A. (23).

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, Ajković , koji je nastanjen u mjestu Markovići iznad Budve, pozvao je tada budvansku policiju i ispričao im da je žrtva porodičnog nasilja zbog, navodno, psihičkih problema supruge.

Ajković je tada inspektorima rekao da je  spriječio suprugu da povrijedi njihovu bebu staru 19 mjeseci, ali da je ona nakon toga nožem nasrnula na njega.

Inspektori su ga zatekli ranjenog, sa bebom u naručju, nakon čega su uhapsili njegovu suprugu zbog sumnje da je počinila krivično djelo nasilje u porodici. Njegova supruga je smještena u Specijalnu bolnicu za psihijatriju u Kotoru.

Budvanska policija je nakon njegove prijave o porodičnom nasilju, utvrdila da je za njim raspisana potjernica i saopštili su mu da će biti uhapšen. On je pokušao da pobjegne i tada je nasrnuo na policajce i jednog je, navodno, povrijedio.

Ajkoviću je prije dvije godine u akciji “Talas” oduzet “ferari”,  za koji je policija utvrđivala da li je kupljen legalno stečenim novcem i da li je korišćen u izvršenju krivičnih djela.

U policijskim evidencijama Ajković je označen kao osoba bliska klanu  pokojnog Baranina Luke Đurovća.

On je brat  Zlatka Ajkovića osuđenog na 12 godina zatvora zbog ubistva Faiza Kadrića u Cirihu  1999. godine.

Blizak je srodnik  i navodnog vođe niškog kriminalnog klana Zorana Ajkovića Ajkule (45).

 (Vijesti)

2 komentara

  1. DPS mafija je napravila od Crne Gore katastrofalno nebezbijedno drustvo. DPS sekta i lazovi unistavaju nasu djecu i omladinu pogotovo… Nije ni cudo sto su djeca bez posla, morala i radnih navika ovako nervozna i pucaju i cuda cine! DPS je kriv jer nam je drustvo pretvorio u privatnu prciju, zonu sumraka…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com