PODGORIČANIN PORUČUJE: Borićemo se, ne odustajemo od svojih prava! - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN PORUČUJE: Borićemo se, ne odustajemo od svojih prava!

 

 
 

 

Podgoričanin Vanja Ćurišić već decenijama bije bitku sa gradskim vlastima u namjeri da se izvrši restitucija zemljišta, odnosno da povrati svoju prađedovinu.

Đurišić je odlučio da radikalizuje protest, pa se zajedno sa suprugom i osmoro djece preselio na zemljištu koje je njegovo vlasništvo, a kuda danas prolazi Jerevanska ulica.

 

Đurišić je, u izjavi za portal IN4S, poručio da neće odustati od borbe za svoja prava, odnosno očekuje da mu se isplati nadoknada za 1.023 kvadrata zemlje.

Gradske vlasti nijesu mi isplatile nikavu nadoknadu i negiraju svoju obavezu. Bio sam primoran na proteste i neću odustati od njih dok ne ostvarim svoja prava, jer sam vlasnik 1/1 ove parcele“, ističe on.

 

Prema njegovim riječima, parcela je vlasništvo njegove porodice od pamtivijeka.

Đurišić je kazao da je bio primoran da radikalizuje protest, dodajući da mu Ustav garantuje nepovredljivost privatne svojine.

Pozivam nadležne da dođu i razgovaraju sa mnom. Da sve bude u skladu sa zakonom. Ja ne mogu odustati od toga da mi se isplati pravedna naknada“, istakao je on.

Đurišić je naveo da je intervencija komunalne i obične policije bila nekorektna, a njihovo ponašanje neljudsko i drsko.

 
komunalna inspektorka Nedović

Podnijeću prijavu nadležnima zbog ponašanja službenika policija prilikom intervencije, a što se tiče komunalnog inspektora Slobodanke Nedović protiv nje ću podnijeti krivičnu prijavu“, kazao je on.

Đurišić je dodao da će nastaviti sa pasivnim otporom, u skladu sa zakonom, kako bi ostvario svoja prava.

Đurišićeva supruga Danijela svakodnevno je sa suprugom i djecom na protestu u Jerevanskoj ulici.

 „Situacija je veoma teška za čitavu našu porodicu. Posebno kada je bila intervencija komunalne i klasične policije. Takođe, moram da ukažem na veoma drsko ponašanje komunalne inspektorke Nedović. Na riječi bageriste da ne može da ide na naš posjed, ona je vikala na njega – idi na ljude, samo da se očisti ulica“, navela je ona.

Danijela je podsjetila da je policija tada privela njegov supruga bez ikakvog osnova i prekršaja, a potom i nju.

 „Došle su neke osobe koje su se predstavile kao policajke, ali bez pokazivanja naloga i značke, i prijetili nam privođenjem“, kazala je ona, dodajući da je na kraju, ipak, privedena kod sudije za prekršaje, koji joj je zaprijetio kaznom zatvora do 60 dana.

Neka prijete, ali nećemo odustati. Ovo je naša zemlja i spremni smo da istrajemo. Ostaćemo do kraja ovdje, samo da ostvarimo svoja prava“, istakla je ona.

(In4s)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com