Početna » NOVOSTI » Hronika » POGLEDAJTE SNIMAK TUČE I NAPADA NA POLICAJCA (VIDEO)

POGLEDAJTE SNIMAK TUČE I NAPADA NA POLICAJCA (VIDEO)

Stotinak građana Ulcinja, predvođeni lokalnim političarima, negodovali su zbog policijske racije u subotu veče u tom gradu, prenose “Vijesti”.

Policija tvrdi da je radila svoj posao i da, ukoliko se utvrdi da je bilo ko od njih prekoračio ovlašćenja, odgovaraće za to.   

Iz Uprave policije (UP) juče su saopštili da su njihovi službenici iz Centra bezbjednosti (CB) Bar i Odjeljenja bezbjednosti (OB) Ulcinj   “izveli pojačanu kontrolu lica u ugostiteljskim objekatima” da bi pronašli one koje traže jer su počinili  krivična djela.

Policija je tokom racije  pronašala i dovela u službene prostorije  Adrijana Rudovića, Mirsada Čobaja i Viktora Lukića. Njih trojica su, navodi se u saopštenju UP,  direktno povezani sa slučajem napada na policijskog službenika OB Ulcinj Jusufa Metanovića.

Metanovića je, sumnja se, napao Ulcinjanin Igor Matunović, kojeg je tužilac nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode. On je, navodno,  pred tužiocem negirao da je namjerno udario policajca  i pravdao se da je to učinio nehotice. 

U saopštenju policije piše da su se nakon što su uhapsili Rudovića, Čobaja i Lukića, ispred zgrade ulcinjske policije okupili njihovi poznanici, rođaci i jedan broj građana.

“Aktivnosti policijskih službenika su uslijedile nakon što je prošle nedjelje fizički napadnut policijski službenik OB Ulcinj, kao i nakon pokušaja iznude na štetu građanina Ulcinja od strane pripadnika organizovane kriminalne grupe iz Bara, počinjenog na teritoriji nadležnosti OB Ulcinj, koji su odmah po događaju identifikovani. Jedan od njih je uhapšen  dok se tri lica potražuju. Prema našim saznanjima, postoji mogućnost i da se ova lica skrivaju na području Ulcinja”, saopšteno je iz Uprave policije juče. Oni su naglasili da su “predmet policijskih aktivnosti bila isključivo lica za koje postoji indicija da se bave nedozvoljenim radnjama ili da su bliska bezbjednosno interesantnim licima”. 

“Ove aktivnosti se sprovode kako bi se preventivno djelovalo na kriminalitet tokom ljetnje turističke sezone, posebno u primorskim gradovima gdje u ljetnjim mjesecima boravi veći broj lica. Napominjemo da su policijski službenici na svim lokacijama na kojima su vršene kontrole mimo uobičajene prakse prisutnim građanima navodili razloge ovih aktivnosti”, saopštili su iz UP i najavili da će  i u narednom periodu sprovoditi aktivnosti na očuvanju javnog reda i mira.

“To ćemo raditi kroz intenzivne i ciljane kontrole bezbjednosno interesantnih i njima bliskih lica, a u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima. Nećemo komentarisati političke izjave jer kontrole bezbjednosno interesantnih lica i prevencija kriminaliteta nemaju nikakve veze sa politikom”, saopšteno je iz UP.

Policija je u saopštenju podsjetila građane da kod sebe moraju imati ličnu kartu, odnosno važeći dokument sa fotografijom,  jer je to zakonska obaveza svakog lica.

Mještanin Štoja Prelja Škrelja kazao je da su policajci na neprimjeren način u Štoju izveli raciju.

“Neprimjereno, zato što je predsezona u jeku i zato što imamo dosta turista, a posebno naših ljudi koji žive u SAD. Jednom od njih koji je samo rekao da ne razumije o čemu se radi jer govori samo engleski, policajci su udarili šamar”, kazao je Škrelja. 

On je rekao da će nekoliko državljana SAD, koji su porijeklom iz Štoja a koji su bili prisutni sinoć u vrijeme racije, podnijeti krivične prijave zbog takvog ponašanja policije.

“Ako ovako nastave, možemo se pozdraviti sa sezonom”, rekao je Škrelja.

Portal Ul-info naveo je da su ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka, gradonačelnik Ulcinja Nazif Cungu i poslanici Genci Nimanbegu i Ljuiđ Škrelja odmah došli do zgrade policije i zatražili objašnjenje za policijsku akciju.

Zenka i Cungu su kazali građanima da odmah dokumentuju sve slučajeve neprimjerene intervencije nad građanima “kako bi advokat uložio tužbu i da dokaze proslijede i drugim nadležnim organima”.

Nije prvi put da lokalni političari uče policiju?

Nekoliko sagovornika “Vijesti” iz Uprave policije kazali su  juče nezvanično da ovo nije prvi put da lokalni političari    “uče policiju šta i kako da radi”.  

Oni su ispričali da su upravo političari organizovali građane jer, navodno,  “poslije duže vremena ne mogu oni da rukovode policijom i utiču da se puštaju njihovi rođaci i prijatelji koji se ogriješe o zakon, a neki su bili i bezbjednosno interesantna lica”. 

“Imaju običaj da,  čak i kada se nekome njihovom uzme vozačka dozvola, svi dođu ispred zgrade policije. Navikli su da mogu da povedu šefa policije na Adu na ručak i da onda oni diriguju. Tako više neće biti”, kazao je jedan od sagovornika “Vijesti”.

Policajci su rekli da neće dozvoliti da im se napadaju kolege i da policija mora da radi svoj posao svaki dan u godini, a ne da sjedi kući dok traje turistička sezona.  

URA poziva policiju da se izvini

Poslanik Dritan Abazović je rekao da je akcija Interventne jedinice bila bespotrebna, ocjenjujući da se radilo o demonstraciji sile.

“Pozivamo Upravu policije da se za početak izvini građanima Ulcinja koji su doživjeli veliku i neočekivanu neprijatnost, a građane da u zakonskom postupku prijave sva odgovorna lica, za sinoćnje maltretiranje. Na kraju, ovakvi događaji ne odgovaraju nikome, ni građanima, ni turistima a najmanje policiji. Zbog toga se nadamo da se takve scene više nikada neće ponoviti, a da će vampir brutalnosti iz devedesetih godina konačno izaći iz Uprave policije“, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

(VIJESTI)

Check Also

Jeziva tuča učenica u školi: Majka jedne djevojčice vukla drugu za kosu i vikala “izbodi ku*ku”, pa je ova potegla nož na drugaricu (VIDEO)

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Nova tuča u ZIKS-u, povrijeđeni Roganović i Dreković

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

1 komentar

  1. istinateboli

    Xoxoxox, da se posteni gradanin presmije. DPS mafija, i prljavi korumpirani policajci, batinasi, biju narko dilere, trgovce organima i kriminalce albanske mafije, koji su dosli da orgijaju i bahate se po Nasem Ulcinju. Nema sta da se doda, osim Snaga Drzave i koalicije DPS sa albancima na dijelu… Eto Skrleja vidji koga ti slusas i sa kim se solidarises. Sa bandom. A vi gosti iz amerike, glavu dolje, ima da se smirite i postujete zakone nase drzave, jer vas ni nato nece spasit, ako se budete i dalje bahatili i provocirali po nasim gradovima i plazama! Necete dobro da prodjete, sjetite se 1918, mogla bi da se ponovi uskoro! Pa da se Srpska vojska malo okupa i okrijepi u Dracu, a da Crnogorci ponovi piju kaficu i lozu u Skadru!!! Sa SVE kRSTAS BARJACIMA!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *