Početna » NOVOSTI » Politika » PzP: Dom Revolucije je od vitalnog značaja za Nikšić

PzP: Dom Revolucije je od vitalnog značaja za Nikšić

Nikšićki odbor Pokreta za promjene smatraju da je rješavanje problema Doma revolucije od vitalnog značaja za opštinu Nikšić, ali i izražavaju bojazan da pomenuti problem ni ovoga puta neće biti riješen, iako je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma najavljeno da će uskoro biti raspisan tender za izvođenje pripremnih radova.

“Ovaj višedecenijski problem u strogom centru grada, predstavlja ogledalo vlasti, ali i nažalost ‘plavu grobnicu’, koja je ponijela na desetine života. Pokret za promjene i Demokratski front izražavaju bojazan da će i ovaj pokušaj biti kontinuitet ministra Branislava Mićunovića, što naravno da ne bismo voljeli, jer slični se sličnom raduje a praksa je pokazala da aktuelni režim, definitivno umije da ‘obećava’ a zna se kome njihova ‘obećanja’ obično i služe”, poručio je Arsenije Lalatović iz PzP-a.

Rekonstrukcija Doma revolucije, prema procjeni projektanata čije idejno rješenje je pobijedilo prošle godine na konkursu pomenutog ministarstva, koštaće oko 11 miliona eura, a izvodiće se u pet faza.

Prema usvojenom idejnom rješenju rekonstrukcija predviđa da deset odsto ukupne površine Doma bude završena, i da u njemu budu smješteni kafe, auditorijum, prostori za student i NVO, kao i komercijalni prostori i fitnes centar, da će 20 odsto biti promenade, natkriveni gradski prostor, dok će 70 odsto privremeno biti van upotrebe, a kasnije se može fazno i po potrebi staviti u funkciju.

“U krajnjem i sve da ostvari se njihova petofazna metodološka 10+20+70, što se suštinski dobija? Koliko košta i ko će da finansira ovaj make up, iliti lijepo našminkan ‘prajmer za oči’? Suštinski 70 procenata prostora podsjećaće na ‘faraonsku grobnicu’, koja vjerovatno u dužem vremenskom intervalu neće imati upotrebnu vrijednost! A ovo 10+20 predstavljaće ‘šansu’ lokalnim ‘biznismenima’ da ‘uštinu’ ekskluzivan prostor u strogom centru grada”, poručuje Lalatović.

On ističe da se pitanje rješavanja Doma revolucije aktuelizuje uvijek od izbora do izbora i podsjeća da je nekadašnji ministar kulture, Branislav Mićunović, najavio da će Dom biti završen 2017.godine.

(Vijesti)

Check Also

UŽAS: SIN IZ PUŠKE UPUCAO MAJKU

Nikšićka policija uhapsila je Zorana Bulajića (31) zbog sumnje da je sinoć svoju majku Dostinju ...

Raičević: Bogatima struju ne diraju, ili je vraćaju ilegalno

Vladan Raičević, iz nikšićkog odbora Pokreta za promjene, upozorava da zabrinjavaju zakonske uredbe prema kojima vlasnik domaćinstva ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *