DJEČIJA BOLNICA U PODGORICI: Može li ovo bolje u 21. vijeku? - Volim Podgoricu

DJEČIJA BOLNICA U PODGORICI: Može li ovo bolje u 21. vijeku?

Uslovi u kojima liječimo djecu najbolje pokazuju kakvo nam je društvo. Zalijepljeni kreveti, prljavi dušeci koji se raspadaju, slika je koja nam stiže iz odjeljenja za odojčad Dječije bolnice u Podgorici. Zato se jedna majka sa pravom pita može li ovo bolje u 21. vijeku.

 

Osoblje dječje bolnice je, kaže nam ona, za čistu desetku i nimalo im nije lako da rade u ovakvim uslovima.

“U Dječijoj bolnici nijesam očekivala raskoš i hotelski smještaj, ali mislim da se moraju stvoriti osnovni uslovi za boravak i liječenje najmlađih. Kao prvo, to je higijena. Kupatilo je novo, ali prljavo. Beba spava u krevetiću koji je zalijepljen, moj krevet pocijepan, posteljina ili je prljava ili se to više ne može oprati. Mislim da nije riječ o velikim ulaganjima. Objekat je nov, renoviran, ali ne smijemo dozvoliti da se u 21. vijeku najmlađi liječe u ovakvim uslovima. Za osoblje imam riječi hvale, posebno za ljekare koji su u mom slučaju bili u potpunosti posvećeni i obazrivi”, kazala je CdM-u majka.

Crna Gora za zdravstvo iz budžeta godišnje izdvaja 200 miliona eura, a državnim budžetom za ovu godinu predviđeno je da za nabavku savremene opreme u Kliničkom centru Crne Gore bude opredijeljeno deset miliona eura, čime bi se, kako je ranije saopštila direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević, podigao kvalitet zdravstvene zaštite pacijenata.

Da li imaju u vidu i renoviranje ovog odjeljenja, te kako komentarišu ovakvu sliku, CdM je pitao KCCG. Odgovore čekamo.

 

www.cdm.me

3 komentara

  1. Ove slike su, zbilja, tužne. Nadam se da će i sam KCCG naći načina da poboljša uslove u Dječjoj bolnici, ali mislim da bi doprinos u vidu donacija mogle dati i privatne kompanije koje posluju u Crnoj Gori i pojedinci koji imaju uslova za to. Prosto, KCCG objelodani spisak stvari koje su im potrebne za adekvatan smještaj djece i roditelja u Dječjoj bolnici, a onda svi mi odreagujemo. Mislim da svako od nas može donirati novu igračku ili novu posteljinu, što je od pojedinaca dovoljno – a svako pravno lice može donirati jedan dušek ili krevetac ili krevet… Znam da u svemu ovome ima mjesta priči o tome kolika su primanja našim političarima, ali, očigledno, ta priča ne rješava ove probleme – zato, pokrenimo se.

  2. Aw, this has been quite a good post. In idea I must put in writing such as this additionally – spending time and actual effort to manufacture a excellent article… but exactly what can I say… I procrastinate alot by no indicates manage to get something carried out.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com