Djevojčica predosjetila da će umrijeti, a onda je uradila nešto predivno za svoje roditelje - Volim Podgoricu

Djevojčica predosjetila da će umrijeti, a onda je uradila nešto predivno za svoje roditelje

 

Roditelji nikako nijesu mogli da nađu hrabrosti, istupe pred nju i kažu joj da je bolesna, ali mala Elena je znala da nešto nije u redu sa njenim zdravljem.

Djevojčica nije pokazivala simptome bolesti sve do 2006. godine, nešto pred svoj šesti rođendan.

Tih dana teško je izgovarala riječi i otežano hodala, pa su je roditelji hitno odveli kod pedijatra, gdje je magnetna rezonanca pokazala da Elena ima dječiji tumor (DIPG).

Doktori su ubrzo donijeli turobnu prognozu po kojoj će Elena živjeti svega pet mjeseci, ali njeno tijelo je odlučilo da se bori.

 Svoje zadnje dane Elena je provela pišući poruke ljubavi i podrške svojim roditeljima.

Roditelji Kit i Bruk su u to vrijeme bili u procesu renoviranja kuće, ali kada su napokon riješili da između ljekarskih kontrola nađu vremena za spremanje i čišćenje prostora, počeli su da pronalaze poruke koje im je ćerkica ostavljala.

Unutar knjiga, kutija, fioka i starih kofera, pune dvije godine otkrivali su male darove od srca.

Pronašli su crteže nasmijanih lica i srca uz srceparajuće komentare: “Volim vas mama i tata”! i “Žao mi je što sam bolesna”.

 Godine 2008, Elena je preminula, a njeni roditelji su osnovali neprofitnu organizaciju ” The Cure Starts Now” koja se bavi ovim specifičnim tipom kancera koji pogađa samo mališane.

Deceniju poslije Eleninog odlaska, roditelji su dočekali u svoj dom rođenje treće ćerke Nine, kojoj su pokazali sakupljene Elenine poruke pretočene u dnevnik koji je postao bestseler pod nazivom “Ostavljene poruke”.

BKTVNews

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com