Džikić i Budućnost: Ovaj problem koči potpisivanje ugovora - Volim Podgoricu

Džikić i Budućnost: Ovaj problem koči potpisivanje ugovora

 

Svi detalji ugovora Aleksandra Džikića u vezi preuzimanja trenerskog posla u Budućnosti nijesu utanačeni juče do kasnih popodnevnih časova.

Kako Arena nezvanično saznaje, trenutni kamen spoticanja u definitivnom dogovoru uprave podgoričkog kluba sa beogradskim stručnjakom je dužina ugovora. Svi ostali detalji saradnje su utanačeni, od izbora pomoćnika do jasne vizije tima koji treba da naredne sezone bude konkurentan u ABA ligi.

Džikić je preko svog agenta Miška Ražnatovića jasno tražio ugovor na dvije ili tri godine u crnogorskom šampionu. Sa druge strane, klub je spreman da mu ponudi opciju „jedan plus jedan”, gdje bi se ugovor u slučaju obostranog zadovoljstva postignutim rezultatima po automatizmu produžio narednog ljeta.

Doskorašnji trener Partizana je jasan u namjeri da u Podgorici želi dugoročan projekat, i samo tako vjeruje da može stvoriti tim na bazi mladih, crnogorskih igrača iz mlađih selekcija Budućnosti.

Džikić naš najveći klub vidi kao konačnu priliku da nakon niza loših iskustava dobije povjerenje da dugoročno radi i planira, u stabilnom projektu. To u Partizanu nije imao, što zbog finansijske situacije u klubu što zbog čestih „turbulencija” u upravi, koje su kulminirale odlaskom predsjednika Nikole Pekovića.

Budućnosti je prije svega potrebna stabilnost, kao klubu koji je u posljednjih 20 mjeseci napravio čak šest rotacija na mjestu šefa stručnog štaba. Predsjednik Dragan Bokan u intenzivnoj je komunikaciji sa Džikićem i agentom Ražnatovićem, a pozitivan ishod pregovora očekuje se u najkraćem roku.

To je prijeko potrebno, s obzirom na to da rivali već intenzivno rade na dovođenju igrača za narednu sezonu dok „plavi” tek treba da preciziraju na koga od iskusnih prvotimaca i dalje računaju od avgusta, kada počinju pripreme.

Vremena za rješavanje pitanja šefa stručnog štaba je sve manje, bez obzira na to što sezona počinje tek u oktobru, nakon Eurobasketa.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com