Korisnici marihuane produktivniji i zadovoljniji ljudi? - Volim Podgoricu

Korisnici marihuane produktivniji i zadovoljniji ljudi?

  

 

Korisnike marihuane obično povezuju sa lijenjošču, smijehom, apatijom i neprestanim jedenjem slatkiša.

U suprotnosti sa poznatim stereotipima stoje zaključci novog istraživnaja koje korisnike kanabisa ocjenjuje kao mnogo produktivnije i društvenije i vidi ih kao neke od zadovoljnijih i uspješnijih ljudi.

Istraživači organizacije BDS Analytics sproveli su istraživnje na 2.000 ljudi koji konzumiraju marihuanu. U istraživanju su analizirani podaci prikupljeni u dvije američke države koje su izglasale legalizaciju kanabisa, Kaliforniji i Koloradu. Rezultate su uporedili sa nizom mentalnih, socijalnih i finansijskih faktora koji se odnose na one koji nijesu konzumenti.

Podaci iz Kalifornije otkrili su da među ispitanim korisnicima kanabisa njih 20 odsto ima master diplome, a među onima koji nijesu korisnici master je završilo samo 12 odsto. Kada su finansije u pitanju, konzumenti su u prosjeku imali 73.470 dolara prihoda godišnje, dok oni koji ne konzmiraju “travu” prosječno zarađuju 70.000.

Slični rezultati pokazali su se i u Koloradu. Tamo je, među ljubiteljima kanabisa, bilo 64 odsto zaposlenih, a među protivnicima 54 odsto. U Kaliforniji je 64 odsto konzumenata zasnovalo porodice, dok je to učinilo 55 apstinenata.

Pet od 10 konzumenata u Koloradu složilo se da su danas zadovoljniji životom nego prije godinu dana, dok je isto izjavilo četiri od 10 apstinenata. Istraživanje je pokazalo da su osobe koje koriste kanabis društvenije i da češće uživaju u rekreaciji na otvorenom i volontiraju. Na osnovu rezultata istraživnja, Linda Gilbert, koja je vodila istraživanje, ističe da su korisnici kanabisa daleko od “karikatura koje su korišćene u njihovom opisu”.

b92

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com