NAKON TUČE U CENTRU GRADA: Aković traži ukidanje pritvora Zlatičaninu, Čekaju i Šunjeviću - Volim Podgoricu

NAKON TUČE U CENTRU GRADA: Aković traži ukidanje pritvora Zlatičaninu, Čekaju i Šunjeviću

 

Advokat Lazar Aković podnio je žalbu na odluku kojom su njegovi klijenti Davor Zlatičanin (24), Gledis Čekaj (34) i Đorđije Šunjević (54) poslati u pritvor do 30 dana zbog sumnje da su redaru Demokratskog fronta Dejanu Gojkoviću nanijeli teške tjelesne povrede. 

Aković je žalbom tražio ukidanje pritvora kako bi se njegovim klijentima omogućilo da se u daljem toku postupka brane sa slobode.

– Prvostepeni sud je počinio bitne povrede odredaba krivičnog postupka. Razlozi rješenja potpuno su nejasni i u znatnoj mjeri protivurječni. Sudija za istragu je osumnjičenima odredio pritvor jer postoji mogućnost da bi na slobodi uticali na svjedoke. Pobijanim rješenjem sud nije obrazložio na koji način bi ometali postupak, već samim navođenjem činjenica ostaje u domenu pretpostavki, što rješenje čini nerazumljivim – navodi se u žalbi. Verbalni sukob, a potom i tuča desili su se u četvrtak u 14.30 časova na uglu Hercegovačke i Njegoševe ulice. Obračun se nastavio i u krugu Kliničkog centra gdje je Nikezić došao da zatraži medicinsku pomoć zbog povreda nastalih u centru grada.

Gojković i Nikezić su nakon saslušanja pušteni na slobodu.

Povod za izbijanje sukoba, kako je Pobjeda objavila, bio je kada su redari DF-a Gojković i Nikezić u centru grada dobacivali Zlatičaninu, Čekaju i Šunjeviću: „Đe ste, Vračani“.

Bilo je i dobacivanja određenih pogrdnih riječi na račun mjesta (Vraka, Albanija) iz kojeg su Zlatičanin, Šunjević i Nikezić prije više od dvije i po decenije došli u Crnu Goru.

Izvor: Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com