Otac ŠESTORO DJECE poginuo od udara struje: “Sve je sumnjivo, neću dozvoliti da se zataška” - Volim Podgoricu

Otac ŠESTORO DJECE poginuo od udara struje: “Sve je sumnjivo, neću dozvoliti da se zataška”

Porodica Adžović iz Kotora zahtijeva da se kazne odgovorni za smrt njihovog muža, oca i brata Zudije Adžovića (39), koji je prije četiri dana poginuo od udara struje u budvanskom hotelu „Park“.

Zudija, koji je živio u kotorskom naselju Trojica, ostavio je suprugu i šestoro maloljetne djece.

FOTO: VUK LAJOVIĆ
Vijesti

„Zudije ja bio jedini koji je zarađivao. Ja ću pomoći koliko je u mojoj moći, ali o toj djeci, od kojih najstarije ima 16 godina, a najmlađe dvije, neko mora non-stop da se stara. Moja snaha je lošeg zdravlja. Moj brat je bio jedini koji je donosio novac. Istrajaću, ne samo da se utvrdi odgovornost, već i da se ovoj djeci obezbijedi egzistencija do punoljetstva“, kazao je „Vijestima“ Branislav Adžović, brat pokojnog Zudije.

Adžović je rekao da živi u Njemačkoj i da je odmah nakon što je saznao da mu je brat poginuo, došao u Crnu Goru.

„Sve to što se desilo, meni je sumnjivo. Prvo, vijest o smrti mog brata nije objavljena ni u jednom mediju. On je radio na plaži, koliko sam upoznat, na održavanju. Toga dana ga je, a za to imam i svjedoke, pozvao električar koji radi u hotelu „Park“. U želji da što više zaradi, jer ima toliko djece, Zudija je prihvatio za dnevnicu da pomogne tom čovjeku. On nema nikakvog iskustva u elektrici. Nije završio nikakvu školu za to. Kako je moguće da neko pusti čovjeka bez iskustav i znanja da radi jedan tako opasan posao”, kazao je Adžović.

On je rekao da je počeo sam da istražuje cijeli slučaj.

“Ispričali su mi svjedoci da je električar koji je angažovao moga brata bio pod uticajem alkohola. On je kazao mom bratu da umjesto njega nešto uradi. I to je bilo kobno. Moj brat je uradio kako mu je ovaj kazao, i tada ga je udarila struja i on je na licu mjesta preminuo. Sve mi je ovo čudno, kao da se želi cijeli slučaj zataškati. Neću to prihvatiti, neko mora da odgovara za smrt čovjeka koji je ostavio šestoro djece. Neko mora da preuzme odgovornost za tu djecu, jer oni nemaju od čega sada da žive“, kazao je Branislav.

Kotorsko Osnovno tužilaštvo formiralo je predmet i počelo je izviđaj oko cijeloga slučaja, kako bi se , rekli su “Vijestima”, utvrdila odgovornost ko je angažovao nestručnu osobu da radi posao zbog kojeg je poginuo.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com