PODGORICA: Delić opasan po okolinu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Delić opasan po okolinu

Prema nalazu komisije ljekara vještaka koji je juče pročitan u Višem sudu u Podgorici Dragoljub Delić (70) iz Nikšića, optuženi za pokušaj ubistva Antonija Boškovića i Dragoslava Kneževića, osoba je koja boluje od trajnog duševnog oboljenja.

U nalazu se, između ostalog, navodi da je u vrijeme kada je Delić pokušao da ubije Boškovića i Kneževića kod njega postojao sindrom sumanutih ideja.

“Krivično djelo za koje se tereti je psihopatološki motivisano, odnosno direktno generisano sumanutim idejama odnosa i proganjanja. U vrijeme izvršenja krivičnog djela, sposobnost da shvati značaj djela i mogućnost upravljanja postupcima, bila je isključena”, piše u tom nalazu.

Tim vještaka je naložio liječenje za Delića jer je opasan po okolinu.

U optužnici piše da je Delić 7. novembra prošle godine iz pištolja CZ M-70, kal. 7,65 mm, u Ulici Serdara Šćepana u Nikšiću, u pravcu Antonija Boškovića ispalio više hitaca. U njega je je ispalio više hitaca od kojih su ga dva pogodila u predjelu glave i stomaka, nanoseći mu teške tjelesne povrede.

Delić je nakon toga pobjegao u dvorište Dragoslava Kneževića u koga je iz istog pištolja iz kojeg je pokušao da ubije Boškovića, ispalio još dva metka i onda pobjegao.

Vještaci će biti pozvani na naredni glavni pretres zakazan za 18. septembar, pred vijećem kojim predsjedava sudija Predrag Tabaš.

Vijesti

1 komentar

  1. It’s perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or advice. Maybe you could write next articles referring to this article. I want to read even more things about it!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com