Policajac lažirao podatke o udesu - Volim Podgoricu

Policajac lažirao podatke o udesu

Osnov­ni sud u Ce­ti­nju po­tvr­dio je op­tu­žni­cu Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva u tom gra­du pro­tiv po­li­caj­ca J.Ž. iz Pod­go­ri­ce zbog kri­vič­nog dje­la zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja. On se te­re­ti da je 29. av­gu­sta 2016. go­di­ne, u slu­žbe­nim pro­sto­ri­ja­ma Odje­lje­nja bez­bjed­no­sti Ce­ti­nje, u svoj­stvu slu­žbe­nog li­ca – po­li­cij­skog slu­žbe­ni­ka, ras­po­re­đe­nog na po­slo­vi­ma vo­đe sa­o­bra­ćaj­nog bez­bjed­no­snog sek­to­ra, u elek­tron­skoj evi­den­ci­ji za­pi­sni­ka o uvi­đa­ju sa­o­bra­ćaj­nih ne­zgo­da u dva na­vra­ta iz­mi­je­nio po­dat­ke za uče­sni­ka ne­zgo­de Đ.Z. iz Pod­go­ri­ce.

Op­tu­že­ni se te­re­ti da je mi­je­njao is­prav­no uni­je­te po­dat­ke u za­pi­sni­ku o uvi­đa­ju sa­o­bra­ćaj­ne ne­zgo­de ko­ja se do­go­di­la 13. av­gu­sta na ma­gi­stral­nom pu­tu Pod­go­ri­ca– Ce­ti­nje, a u ko­joj su uče­stvo­va­li Đ.Z. i L.M. iz Pod­go­ri­ce.


– U ru­bri­ci „al­ko­hol/dro­ge”, umje­sto isti­ni­tih po­da­tka „upu­ćen na ana­li­zu kr­vi i uri­na”, unio je la­žan po­da­tak „iz­vr­šen al­ko­test na li­cu mje­sta”, a u ru­bri­ci „li­ce mje­sta” iz­vr­šio je bri­sa­nje isti­ni­tog po­da­tka „na­pu­stio(la)”, osta­vlja­ju­ći pra­zno po­lje, iako je znao da uče­snik pred­met­ne sa­o­bra­ćaj­ne ne­zgo­de Đ.Z. ni­je za­te­čen ni al­ko­te­sti­ran na li­cu mje­sta, na­kon če­ga je Đ.Z. iz­dao za­pi­snik o uvi­đa­ju br.74/2016 sa na­ve­de­nim la­žnim po­da­ci­ma, ko­ji je ovje­rio svo­jim pot­pi­som i slu­žbe­nim pe­ča­tom UP–OB Ce­ti­nje, na osno­vu ko­jeg je Đ.Ž. iz Pod­go­ri­ce, otac Đ.Z., od ošte­će­nog „L.”a.d. Pod­go­ri­ca da­na 29.9.2016.go­di­ne na­pla­tio šte­tu u iz­no­su od 4.693,00 eura, iako na to ne bi imao pra­vo, iz­me­đu osta­log, i ako je vo­zač osi­gu­ra­nog vo­zi­la upra­vljao vo­zi­lom pod uti­ca­jem al­ko­ho­la, a Đ. Z. je oko 160 mi­nu­ta na­kon sa­o­bra­ćaj­ne ne­zgo­de imao 1,03 pro­mi­la al­ko­ho­la u kr­vi, na ko­ji na­čin je Đ.Ž. pri­ba­vio ko­ri­stu iz­no­su od 4.693,00 eura, a ošte­će­nom „L” a.d. Pod­go­ri­ca u tom iz­no­su na­nio šte­tu – sa­op­šte­no je iz tu­ži­la­štva.

(Dan)

2 komentara

  1. Hi, very exciting posting. My sister and I have recently been looking for comprehensive details about this type of stuff for some time, however we could hardly until now. Do you consider you can create several youtube videos about this, I believe your webblog would be far more thorough in case you did. In any other case, oh well. I am going to be checking on this web site within the forseeable future. Email me to maintain me up to date. granite countertops cleveland

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com