UHAPŠEN PODGORIČANIN: Švercovao duvan? - Volim Podgoricu

UHAPŠEN PODGORIČANIN: Švercovao duvan?

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su zajedno sa Odeljenjem granične bezbjednosti Tuzi, juče lišili slobode jedno lice zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neozvoljena trgovina, saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, službenici OGB Tuzi su, 19.06.2017. godine prilikom obilaska terena Drume kontrolisali motorno vozilo marke „VW“ Passsat, podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao D.J. (64) iz Podgorice, i tom prilikom pronašli i oduzeli 340 pakovanja rezanog duvana, ukupne težine oko 170 kg, za koju D.J. nije posjedovao prateću dokumentaciju. 

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je D.J, 19.06.2017. godine nabavio 340 pakovanja rezanog duvana, vrijednosti oko 3.500 eura, koji je kako se sumnja namjeravao da stavi u promet na teritoriji Tuzi.

Pronađeni i oduzeti duvan je predat službenicima Uprave carina na dalju nadležnost.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se ovo lice liši slobode. On je  uz krivičnu prijavu priveden tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina, kazali su iz UP.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com