Brna: Ne pitajte za koga ću da navijam, ali znam da Partizanu neće biti lako - Volim Podgoricu

Brna: Ne pitajte za koga ću da navijam, ali znam da Partizanu neće biti lako

 

Bivši fudbaler Budućnosti i Partizana Branko Brnović žali što će jedan od njegovih klubova morati da se oprosti od kvalifikacija za Ligu šampiona već u drugom kolu, kao i da će pomiješanih emocija gledati dvomeč crnogorskog i srpskog prvaka.

Nekadašnji selektor Crne Gore istakao je da “plavi” nisu tim za potcjenjivanje.

“Nije mi drago što se sastaju u ovom trenutku jer, nažalost, jedan tim će morati da ispadne. Osvajanjem duple krune Partizan je pokazao da ima odličnu ekipu. S druge strane, Budućnost je igrala izvanredan fudbal i na kraju uzela titulu u Crnoj Gori. Podgoričani nisu za potcjenjivanje, štaviše. Siguran sam da nas čeka odličan dvomeč. Moram da podvučem da je Partizan u velikom stilu odigrao sezonu iza nas, vjerujem da je predjsednik Milorad Vučelić postavio zadatak da se napadne Liga šampiona. Eto, baš tu su mi pomiješane emocije, jer bih volio da crno-bijeli prođu u to takmičenje, a san mi je da Budućnost zaigra Ligu šampiona. Ne pitajte za koga ću da navijam. Uglavnom, gledaću uživo obje utakmice”, rekao je Brnović za “Blic”.

Brnović je istakao i na koga u Partizanu posebno treba da obrate pažnju.

“Budućnost ima nekoliko kvalitetnih pojedinaca predvođenih iskusnim Radomirom Đalovićem. Navijači su fenomenalni, stadion pod Goricom biće dupke pun. Ovdje nije lako igrati. Nema opuštanja. Sjećam se i moje generacije iz Partizana, kada smo vedrili i oblačili širom Jugoslavije. Zamislite tim sa Jokanom, Mijatom, Krčmom, Petrićem, koji u Podgorici gubi sa 3:0 već poslije 20 minuta”.

Sa druge strane Podgoričanima prijeti udarni tandem ofanzivaca Partizana.

“I ptice na grani znaju kakvi su igrači Đurđević i Leonardo. Ali meni se najviše dopada Everton – fudbaler koji stiže svuda. Izdvojio bih i reprezentativca Crne Gore Nebojšu Kosovića, koji je izvanredno napredovao i koji je igrač koga smo tražili poslije odlaska Drinčića, Pekovića i Boškovića iz reprezentacije. Posebno sam oduševljen i drugim Crnogorcem u taboru Partizana Markom Jankovićem, koji ima karakteristike kao Leo Mesi”, rekao je Brnović i kazao da poslije rastanka sa crnogorskom reprezentacijom ne žuri sa novim poslom, iako je bilo ponuda.

Partizan će u prvom susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona dočekati Budućnost 11. jula, dok je revanš sedam dana kasnije u Podgorici.

Blic

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com