DIVLJANJE NA PUTEVIMA: Jedna osoba uhapšena! - Volim Podgoricu

DIVLJANJE NA PUTEVIMA: Jedna osoba uhapšena!

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja i pripadnici saobraćajne policije Centra bezbjednosti Nikšić su juče registrovali nekoliko teških saobraćajnih prekršaja. Mladi vozač je isključen iz saobraćaja i protiv njega je podnijeta prekršajna prijava. U Nikšiću je jedno lice lišeno slobode, saopšteno je portalu “Volim Podgoricu” iz Uprave policije.

Naime, službenici Grupe za bezbjednost saobraćaju su, 20.06.2017. godine isključili iz saobraćaja M.F. (18) iz Kotora i protiv njega podnijeli prekršajnu prijavu. Ovo lice je upravljalo vozilom marke “Renault Clio” podgoričkih registarskih oznaka i kretalo se dionicom magistralnog puta Cetinje – Podgorica, gdje je oko 20,00 časova zaustavljeno u mjestu Gospoština zbog preticanja kolone vozila, čime je počinilo prekršaj iz člana 320 stav 1 tačka 12 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Nakon ispisivanja prekršajne prijave i privremenog oduzimanja vozačke dozvole, vozač M.F. je nastavio sa vršenjem prekršaja na dijelu magistralnog puta od mjesta Gospoština u pravcu Podgorice. Ovom prilikom dokumentovana je brzina od 167 km/h u mjestu Kamenica, gdje je ograničenje 80 km/h.

Podsjećamo da je je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena na 70 km/h, shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Nadalje, službenici CB Nikšić su, 20.06.2017. godine oko 14,30 časova vršeći redovnu kontrolu saobraćaja u ulici Nika Miljanića, kontrolisali vozilo marke „Ford“ nikšićkih registarskoh oznaka kojim je upravljao R.Đ. (61) iz Nikšića. Ovo lice je upravljalo vozilo pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,30 g/kg. R.Đ. je lišen slobode i priveden nadležnom sudiji u Sudu za prekršaje Podgorica – Odjeljenje Nikšić na dalju nadležnost uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Pripadnici saobraćajne policije su inače tokom prethodnog dana, 20.06.2017.godine, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, izdali 568 prekršajnih naloga, podnijeli 52 prekršajne prijave, oduzeli 34 vozačke dozvole kao i 19 pari registarskih oznaka. Takođe, u prethodna 24 časa lišeno je slobode 10 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg.

Još jednom napominjemo da sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica ukazuju na to da je kao uzročnik najvećeg broja saobraćajnih nezgoda dominantan ljudski faktor, posebno onih sa najtežim posljedicama, pa iz tog razloga ukazujemo na neophodnost poštovanja odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Upućujemo apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i time pokažu svoj odgovoran odnos prema sebi, porodici i cjelokupnoj društvenoj zajednici.

Takođe napominjemo da će policija nastaviti sa pojačanim aktivnostima u narednom periodu, a sve u cilju povećanja stepena bezbjednosti svih učesnika u drumskom saobraćaju, saopšteno je i UP.

1 komentar

  1. I concur along with your conclusions and can eagerly watch forward to your future updates. The usefulness and significance has me overwhelmed and contains been invaluable to my opinion!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com