„Đe si, ba­gro, ubi­ću te k`o ze­ca, gla­vu ću ti ot­ki­nu­ti“ - Volim Podgoricu

„Đe si, ba­gro, ubi­ću te k`o ze­ca, gla­vu ću ti ot­ki­nu­ti“

Kažnjen 600 eura za prijetnje da će da kida glave Vi­ši sud u Bi­je­lom Po­lju od­ba­cio je žal­bu pred­sjed­ni­ka plje­valj­ske op­šti­ne Mir­ka Đa­či­ća i po­tvr­dio pre­su­du plje­valj­skog su­da ko­jom je on osu­đen na nov­ča­nu ka­znu u iz­no­su od 600 eura zbog uvre­da i pri­jet­nji ko­je je upu­tio par­tij­skom ko­le­gi Žar­ku Vu­ko­vi­ću. U pre­su­di Vi­šeg su­da ko­jom je po­tvr­đe­na pre­su­da plje­valj­skog su­da na­vo­di se da će po­me­nu­ta ka­zna, uz 400 eura sud­skih tro­ško­va, po­zi­tiv­no uti­ca­ti na Đa­či­ća da se ova­kvi i slič­ni pre­stu­pi ne po­navlja­ju. Sud je ocje­nio i da je ka­zna pri­mje­re­na po­či­nje­nom kri­vič­nom dje­lu, od­biv­ši pri­tom na­vo­de iz Đa­či­će­ve žal­be.

Žar­ko Vu­ko­vić je 1. ok­to­bra pro­šle go­di­ne pri­ja­vio plje­valj­skoj po­li­ci­ji da mu je pred­sjed­nik op­šti­ne Mir­ko Đa­čić pre­ko te­le­fo­na u dva na­vra­ta upu­tio uvre­de i pri­jet­nje. Pri­tom je pri­ja­vio i da je Đa­čić istog da­na iz­re­kao uvre­de na nje­gov ra­čun i pri­jet­nje i pred nje­go­vom su­pru­gom is­pred nji­ho­ve po­ro­dič­ne ku­će u plje­valj­skom na­se­lju Ra­do­sa­vac. Po­li­ci­ja je pri­ja­vu pro­sli­je­di­la Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu, ko­je je po­di­glo op­tu­žni pred­log. Đa­čić je pri­li­kom sa­slu­ša­nja u tu­ži­la­štvu ne­gi­rao kri­vi­cu, što je ura­dio i to­kom sud­skog po­stup­ka.

Pre­ma Vu­ko­vi­će­vim tvrd­nja­ma, in­ci­den­tu je pret­ho­di­la nje­go­va po­sje­ta ku­ći pred­sjed­ni­ka op­šti­ne u okvi­ru me­di­cin­ske eki­pe. Vu­ko­vić se na­la­zio u eki­pi Do­ma zdra­vlja, gdje je za­po­slen kao me­di­cin­ski teh­ni­čar, ko­ja je pru­ži­la po­moć jed­nom od čla­no­va Đa­či­će­ve po­ro­di­ce. U vre­me­nu te po­sje­te, Đa­čić ni­je bio kod ku­će, a iz­ner­vi­ra­lo ga je to što je u po­me­nu­toj eki­pi bio Vu­ko­vić, pa ga je po­zvao na te­le­fon i upu­tio mu uvre­de i pri­jet­nje.

Od­go­va­ra­ju­ći na Vu­ko­vi­će­ve tvrd­nje da mu je pri­je­tio uz ri­je­či „đe si, ba­gro, ubi­ću te k`o ze­ca“ i „gla­vu ću ti ot­ki­nu­ti“, Đa­čić je ka­zao da Vu­ko­vi­ća uop­šte ni­je ni po­zi­vao, te da mu ni­je upu­tio te pri­jet­nje, kao ni dru­ge pri­jet­nje i uvre­de. Pred­sjed­nik plje­valj­ske op­šti­ne je ne­gi­rao i da je istog da­na na uli­ci is­pred ku­će Vu­ko­vi­ća po­no­vio te pri­jet­nje i uvre­de.
Su­di­ja Lji­lja­na Po­po­vić je u okvi­ru do­ka­znog po­stup­ka iz­ni­je­la li­sting po­zi­va sa bro­je­va Vu­ko­vi­ća i Đa­či­ća, ko­ji je pri­lo­žen od stra­ne tu­ži­la­štva. Sud­ski vje­štak je po­tom utvr­dio da je Žar­ko Vu­ko­vić po­zi­van sa te­le­fo­na Mir­ka Đa­či­ća i da je Vu­ko­vić iz­nio tač­no vri­je­me po­zi­va.

Su­di­ja Po­po­vić je po okon­ča­nju do­ka­znog po­stup­ka ogla­si­la Đa­či­ća kri­vim, a on se u za­kon­skom ro­ku obra­tio tu­žbom Vi­šem su­du u Bi­je­lom Po­lju, ko­ji je po­tvr­dio pre­su­du plje­valj­skog su­da.


(DAN)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com