NATO: Pojačaćemo podršku kako bi se VCG popuno integrisala - Volim Podgoricu

NATO: Pojačaćemo podršku kako bi se VCG popuno integrisala

U nastavku zvanične posjete SAD-u, načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Ljubišu Jokića primio je zamjenik komandanta Biroa Nacionalne garde general Danijel Hokanson.

Tokom susreta u Pentagonu, kome je prisustvovao i komandant Nacionalne garde savezne države Mejn, general Daglas Farnam, general Hokanson izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima saradnje u okviru Programa državnog partnerstva Crne Gore i Mejna i čestitao generalu Jokiću na članstvu Crne Gore u NATO-u.

Naglasio je da će novi format saradnje proširiti i ojačati podršku, kako bi Vojska Crne Gore u kratkom roku dostigla punu integraciju.

“General Jokić je ocijenio da je prije deset godina rukovodstvo Biroa nacionalne garde donijelo pravu odluku da se partnerstvo Mejna uspostavi sa Crnom Gorom i naglasio značajnu ulogu te saradnje u izgradnji kapaciteta i unapređenju interoperabilnosti jedinica Vojske Crne Gore. Istakao je da ga posebno raduje činjenica da se broj aktivnosti iz godine u godinu povećao i da su proširene oblasti vojne saradnje. Poručio je da su Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore opredijeljeni da vojnu saradnju dalje unapređuju i podignu na još viši nivo kroz zajedničke, ne samo vojne aktivnosti”, piše u saopštenju resornog ministarstva.

Na kraju posjete general Jokić sastao se sa delegacijom Agencije za odbrambenu saradnju koju je predvodio gospodin Gregori Kausner.

“Tokom sastanka su razmijenjene informacije o modelima saradnje u okviru programa kojima SAD podržavaju oružane snage partnerskih zemalja. General Jokić je iskazao zahvalnost Agenciji na do sada uspješno realizovanim projektima opremanja i modernizacije Vojske Crne Gore, i naglasio da su time značajno unaprijeđene sposobnosti Mornarice, Vazduhoplovstva i jedinica Kopnene Vojske. U Agenciji je održan i ekspertski sastanak na kojem su razmijenjene informacije o započetim projektima i daljim planovima u okviru raspoloživih programa saradnje”, zaključuje se u saopštenju.

 (Antena M)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com