Ulcinjali reagovali na navode policije: Da ste nas zvali, došli bismo u policiju - Volim Podgoricu

Ulcinjali reagovali na navode policije: Da ste nas zvali, došli bismo u policiju

Ulcinjani Adrijan Rudović, Mirsad Čobović i Viktor Lukić reagovali su na tekst “Policija radi, građani se ljute”, koji je objavljen u ponedjeljak, 19. juna.

“U navedenom tekstu stoji da su službenici Uprave policije CB Bar i OB Ulcinj izveli pojačanu kontrolu lica da bi pronašle one koje traže jer su počinili krivčna djela i da su ‘pronašli’ i doveli u službene prostorije Adrijana Rudovića, Mirsada Čobovića i Viktora Lukića, koji su direktno povezani sa napadom na policijskog službenika OB Ulcinj Jusufa Metanovića.

S tim u vezi radi pravilnog informisanja javnosti, dužni smo da kažemo da mi nemamo nikakve veze sa napadom na policajca Metanovića i da nismo učinioci bilo kojeg krivičnog djela, kako se to pokušava tendeciozno predstaviti u navedenom tekstu. Da, bili smo prisutni kada se dogodio slučaj, koji se kvalifikuje kao napad na policajca i povodom tog slučaja smo saslušani iste noći i to u svojstvu građana. I povodom tog slučaja, koliko je nama poznato, jedno lice je prekršajno kažnjeno, a protiv drugog je u toku  krivični postupak. Ovdje posebno ističemo da Čobović nije doveden u stanicu, već je sam došao na poziv policije, što bismo učinili svi mi, samo da smo normalno pozvani od strane policije. Nije bilo nikakve potrebe da se prinudno dovodimo u stanicu, jer bismo se na poziv, ne samo policije, nego i bilo kojeg drugog nadležnog organa uredno odazvali. Ispada da nas je policija tražila povodom slučaja, za koji smo mi već dali izjave i koji je procesuiran od strane nadležnih organa. Toliko o njihovoj profesionalnosti i ozbiljnosti u poslu.

Mi smo uzorni građani,   Čobović i Lukić – ugostitelji, dok je  Rudović fudbaler FK Otrant. Nikada nijesmo imali nikakvih problema sa zakonom i nismo povezani sa bilo kakvim ‘bezbjednosno interesantnim osobama’, kako se to pokušava predstaviti u tekstu. A svakako ćemo kod nadležnih organa insistirati da se ovaj slučaj istraži do kraja i tražiti da se utvrdi kako je policija zaključila da smo mi lica povezana sa ‘bezbjednosno interesantnim osobama’ i ‘počinioci krivičnih djela’ i odgovornost onih koji su iznijeli takve kvalifikacije. Radi se o gruboj povredi naše  časti i ugleda i ugleda naših porodica, zbog čega ćemo u redovnoj proceduri zahtjevati i naknadu nematerijalne štete”, piše u reagovanju.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com