RAZNIJELA GA MINA: Dimitrije (25) poginuo kao dobrovoljac u Siriji - Volim Podgoricu

RAZNIJELA GA MINA: Dimitrije (25) poginuo kao dobrovoljac u Siriji

Dimitrije Saša Karan (25) iz Novog Sada poginuo je na ratištu u Siriji kad je kao dobrovoljac ruskih snaga nagazio na minu.

Saša, koji je bio vatreni navijač novosadske Vojvodine, pre sirijskog rata učestvovao je u borbama u Ukrajini, i to u jedinici kojom je navodno komandovao bivši novinar i portparol PTJ Radomir Počuča. On je bio poznat i pod imenom Aleksandar Jojić. 

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Borio se za pravdu

– Došao je u Novorusiju u zimu 2014-2015. Otišao je tamo iz ličnih ubjeđenja, kako bi branio pravoslavnu braću, a vjerujem da je i u Siriju otišao kao dobrovoljac. Nije se borio za materijalni interes, već isključivo za pravdu i istinu, i za njih je i stradao – kaže za Kurir jedan od Jojićevih prijatelja i dodaje:

– Nedavno se oženio djevojkom iz Moskve i s njom dobio sina Mateja, pa jedno vrijeme nije učestvovao u borbama.

On navodi da je Dimitrije rođen u Foči, ali da je devedesetih izbjegao iz Bosne u Novi Sad sa starijom sestrom.

– Mislim da ih je otac napustio i otišao u Švedsku, ali nisam siguran. Njegova majka je naš porodični prijatelj – kaže naš sagovornik.

Sašinoj majci javljeno je da joj je sin poginuo u ponedjeljak uveče.

– Uvijek je znala gdje Saša ide, osim sad kad je krenuo u Siriju, gdje se zaputio prije dva mjeseca. Uvijek je tražio njeno odobrenje, a sada je prvi put otišao na ratište a da nije tražio njen blagoslov – dodaje prijatelj.

Firma se oprostila

Vijest o pogibiji Karana najprije su objavili navijači iz grupe Firma. Od nesrećnog mladića oprostio se i Radomir Počuča. Na istoj društvenoj mreži su se oprostili i Balkanski navijači, koji su okačili fotografiju za koju tvrde da se na njoj nalazi upravo Dimitrije.

U Ministarstvu spoljnih poslova nam je rečeno da nisu upoznati sa ovim događajem.

– Posle izmjena i dopuna krivičnog zakona, odlazak na strana ratišta kažnjava se zatvorom. Mi možemo da reagujemo samo ukoliko nam se obrati neko, recimo porodica – rečeno je u Ministarstvu spoljnih poslova.

(Kurir / J. P. – J. I. – S. S.)

 

2 komentara

  1. I’m also commenting to make you know what a magnificent discovery my cousin’s girl had reading your webblog. She learned a good number of pieces, which include how it is like to possess an amazing teaching heart to let many people just know precisely some complex issues. You truly exceeded my expectations. Many thanks for supplying those informative, dependable, explanatory and also unique tips about the topic to Sandra.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com