SDP Tivat: Novosel najveći tragičar sjednice, Matijević euforično i ozbiljno prijetila - Volim Podgoricu

SDP Tivat: Novosel najveći tragičar sjednice, Matijević euforično i ozbiljno prijetila

Socijaldemokratska partija (SDP) Tivat ocijenila je danas da je tok jučerašnje sjednice Skupštine opštine (SO) koju je obilježilio nastojanje predsjednika Ivana Novosela da na svaki način ograniči izlaganja opozicionih odbornika i čak pokušaj fizičkog izbacivanja iz sale Mirka Kovačevića (Tivatska akcija) pokazala da “svu dubinu krize koju izaziva trenutna DPS većina u našem gradu.” 

Svi odbornici opozicionih partija (Tivatska Akcija, Bokeški Forum, Arsenal za Tivat, DSS i SDP) napustili su juče iz protesta sjednicu SO Tivat nakon što je predsjednik parlamenta Ivan Novosel (DPS) naložio skupštinskom obezbjeđenju da iz sale SO izbaci odbornika TA Mirka Kovačevića.

Iz Tivatske akcije su juče su ocijenili da je predsjednik SO Ivan Novosel (DPS), uz asistenciju odbornika te stranke, “brutalno pogazio ne samo poslovnik SO i Statut Opštine Tivat, već i Ustav Crne Gore”.

Naglašavajući da se odbornici DPS nijednom nisu javili za riječ u raspravi oko toga treba li SO da razmatra odluku oko statusa aeroodroma Tivat čiju je privatizaciju najavio premijer Duško Marković, SDP je konstatovala da je sjednicu obilježilo njeno “skandalozno vođenje, oduzimanje riječi opoziciji, po prvi put u parlamentu zabrana Poslovnikom dozvoljenih replika, euforične i ozbiljne prijetnje gradonačelnice (Snežane Matijević) sa visoko uzdignutim prstom i to sa skupštinske govornice”.

“Najveći tragičar sjednice lokalnog parlamenta Ivan Novosel samo je potvrdio glasine iz redova jednog krila svoje partije u Tivtu da uskoro “odlazi” sa nepripadajuće mu funkcije predsjednika SO. Od juče veoma ozbiljne razlike uočene su i u istupima gradoonačelnice koja, sva je prilika, ostade u manjini i u izvršnoj vlasti sve više gubi pozicije”, saopštila je SDP ocjenjujući da je Matijević “davno prestala biti predsjednica svih građana Tivta kako je sebe dugo lično prikazivala u javnosti”.

Matijević je juče osudila opoziciju zbog događaja na sjednici SO, dok Demokratska Crna Gora tvrdi da je DPS projektovao incident.

“Korak koji očigledno gubi u nesrazmjeru između želja i sposobnosti koje ima i kapaciteta najbližih saradnika, jasno se očituje u kriznom stanju u kojem se trenutno Opština nalazi. Finansijska situacija upućuje nas na poteze koji se u lokalnom DPS planiraju, a to su posezanja za kreditima i prodaja imovine, što se očekuje prema najavama u toku fiskalne godine. Neuvrštavanjem tačke dnevnog reda po predlogu SDP, da se razmotri trenutna sudbina važnog resursa Aerodroma kao najznačajnijeg preduzeća u opštini, pokazala je svu tragičnost politike DPS koja daje slične, katastrofalne rezultate i na drugim poljima, od povećanja zaposlenih DPS-ovaca za duplo, do toga da se kapitalni budžet realizuje u najminimalnijem procentu”, saopštila je SDP napominjući da oni neće dozvoliti “da se uništi ono što smo decenijama gradili uspješno”

“Nesposobnosti, neradu i nekompetentnosti DPS staćemo na kraj. Istrajćemo na suštinskoj tački razlaza sa njima da će se o Tivtu morati odlučivati u Tivtu. Mi smo pokazali da to najbolje znamo i nikada nas nije interesovalo što će šefovi u DPS na podgoričkoj adresi na to reći”, saopštila je SDP koja predviđa skori “pomak na političkoj sceni Tivta uz podršku onih koji umiju da se ophode prema drugačijem mišljenju, i promjenama onih koji ne umiju da vode parlament i grad”.

BF: Odmah smijeniti Novosela

Ivan Novosel nije dostojan funkcije koju obavlja, a svojim ponašanjem na 13. sjednici lokalnog parlamenta potvrdio je naše teze”, saopštio je danas Bokeški Forum podsjećajući da su još prije tri mjeseca tražili od parlamentarne DPS-SD-HGI većine da Novosela smijeni sa mjesta predsjednika SO.

“Njegovo ophođenje sa predstavnicima opozicije, grubo kršenje Poslovnika i tiranija koju zavodi pokušavajući da spriječi neistomišljenike da iskažu svoj stav, samo su neki od razloga koji nas motivišu u svemu tome. Problemi koje je ovaj čovjek prouzrokovao i kao gradonačelnik Tivta i afere koje se vezuju za njegovo ime, takođe se nalaze na dugačkoj listi razloga koji ga nikako ne mogu preporučiti za ovu važnu funkciju”, saopštio je BF podvlačeči da je Novosel “najveći krivac” za sve ono što se dešavalo na sjednici SO u utorak.

“Nama, koji predstavljamo tivatsku opoziciju, ostaje da se dobro zamislimo da li da ubuduće prisustvujemo sjednicama lokalnog parlamenta koje on vodi, i da čovjeku koji to ni po čemu ne zaslužuje, dajemo legitimitet”, ističe BF.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com