Status mladića koji je ZAPALIO društvene mreže: Evo zašto nemam djevojku! - Volim Podgoricu

Status mladića koji je ZAPALIO društvene mreže: Evo zašto nemam djevojku!

Student Filozofskog fakulteta u Sarajevu Emir Begović objavio je status na društvenoj mreži koji je za dva dana lajkovalo više od 7.500 ljudi. Tema je nikad prevaziđena i uvijek aktuelna – ljubavne veze, a naslov posta glasi “Zašto nemam djevojku?” On je posle ovog statusa objavio još neke u kojima je poslao poruku javnosti.

Mladić je odlučio da sa prijateljima na društvenoj mreži podijeli svoje mišljenje o vezama i današnjim djevojkama.

– Odlučio sam se da napišem ovaj post nakon dužeg vremena.  Danas se svašta nažalost naziva djevojkom. Što si finiji i ljepše se odnosiš prema njoj, ona te sve više odbacuje od sebe. I sam sam doživio mnogo neugodnih situacija.

Svaka djevojka sa kojom sam se “kontao” ili bio u vezi ostavljala me uz izgovore “ti si fin, osoba si za brak, dosadno je sada da mladi budemo zajedno, bolje kad dođe vrijeme za udaju”, ja sam to shvatio u ovom smislu: “ti si fin, meni treba neko da sa njim sve preživim, da se provodim, da me proba cijelu, a onda kad se uozbiljim i pređe preko mene pola grada, treba mi neki fin za brak“.

Jadno, žalosno. Mnoge postavljaju na društvenoj mreži statuse: “Nema finih momaka”, “Fini ne postoje”, “Mnogi gledaju samo izgled”, čim vidim status tog tipa, odmah djevojku koja je objavila status brišem iz prijatelja.

Te koje kukaju i svašta pišu, vozikaju se okolo sa klošarima, papcima, seljačinama koji ih psihički i fizički zlostavljaju, ali one ipak ostaju sa njima u vezi jer ih “vole”.Nijedna ne cijeni finoću, ni jedna ne želi da ide u pozorišta ili bioskope već žele da se provode po Kiborgu, Dountaunu i ostalim mjestima do jutra i da se opijaju u alkoholu.

Neko će reći tražiš na pogrešnim mjestima, ali to nije tačno! Džamija, biblioteka, park, stadion, kafić, noćni klub… Sve su to mjesta na kojima sam “tražio neku normalnu”, ali je nema.

Priđeš im uživo sa ciljem da se upoznaš, kukaju kako momci ne prilaze a onda se zadesi danas takozvano isfuravanje, mmm-kaju samo, glumataju nešto, ne znaju ni ćao reći, tako da svaki momak doživi poniženje. Prilazio sam i “lijepim” i “ružnim” djevojkama, i onim nepopularnim u društvu ali isto se dešava, sve je to isto u dva grama. Jedno pišu, a drugo rade.

životu sam do sada naučio da što su vam skuplje flaše za stolom, to su jeftinije djevojke oko vas. Djevojka treba da bude sinergija ljepote, sofisticiranosti i stila, da bude obrazovana, da voli, da joj ne smeta pažnja. 

Bolje je biti sam nego dati srce i dušu osobi koja to ne zna da cijeni, koja ti možda ni priliku neće dati, a ako ti da priliku samo će te šutnuti.

Da vam Emir nešto kaže, možda sam ja rođen u pogrešno vrijeme i na pogrešnom mjestu, a možda današnje djevojke ne cijene prave stvari!!!

Hvala na pažnji!!”

Foto: Facebook/Emir Begović

Šta vi mislite o stavovima ovog mladića? Da li su današnje djevojke zaista površne i okrenute isključivo materijalnim stvarima? 

2 komentara

  1. Ja sam zensko ali gledam isto kao ti i svaka ti cast.Lako je te osobe na ruku prebrojat sto tako misle!!!Nazalost!!!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com