Brajović: Crna Gora kao članica NATO sigurnija za investitore - Volim Podgoricu

Brajović: Crna Gora kao članica NATO sigurnija za investitore

 
 

Crna Gora kao članica NATO- a pored obezbjeđivanja dodatne dugoročne bezbijednosti, sada predstavlja ujedno sigurniji i atraktivniji prostor za investicije, istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović tokom sastanka sa francuskim senatorom, Olivijem Kadikom.

Sagovornici su konstatovali da odlični bilateralni odnosi Crne Gore i Francuske treba da budu praćeni intenzivnijom ekonomskom saradnjom.

 

Senator Kadik je čestitao na članstvu Crne Gore u NATO kao velikom državnom uspjehu i najavio različite projekte u Crnoj Gori koji će doprinijeti snaženju ekonomskih veza između dvije države. Visoki gost iz Francuske u saradnji sa ambasadom te države u Crnoj Gori, iniciraće osnovanje Francuske škole, Poslovnog kluba i Crnogorsko-francuske privredne komore.

„Napredak Crne Gore ka Evropskoj uniji predstavlja korak i doprinos sveukupnoj mirovnoj politici Evrope“, istakli su sagovornici. U tom kontekstu, predsjednik Skupštine je izrazio očekivanje da će Evropska unija, kao i do sada, cijeniti dostignuća na osnovu individualnog učinka svake zemlje kandidata.

 

Senator Kadik je predsjedniku Brajoviću prenio pozdrave predsjednika Senata Francuske Žerara Laršera i najavio dodatno angažovanje u Senatu za jačanje podrške na putu Crne Gore ka Evropskoj Uniji.

Predsjednik Brajović je izrazio očekivanje da će novi sastav parlamentarne grupe prijateljstva sa Francuskom, pružiti dodatni kvalitet parlamentarnoj saradnji.

Tokom razgovora o političkim pitanjima u Crnoj Gori, francuski senator je rekao da dijeli mišljenje svih međunarodnih zvaničnika o ispravnosti izbornog procesa i validnosti rezultata, pri čemu je posebno pohvalio visoku izlaznost.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com