Demokrate: Cetinje se bori za slobodu - Volim Podgoricu

Demokrate: Cetinje se bori za slobodu

 
 

Mladi aktivisti Demokratske Crne Gore, zajedno sa predsjednikom, Aleksom Bečićem, generalnim sekretarom, Borisom Bogdanovićem i rukovodstvom cetinjskih Demokrata, trećeg dana kampanje obišli su 757 domaćinstava u Donjem polju, Grudi i Bogdanovom kraju, gdje su kako kažu, zabilježili podršku od 30,02 odsto.

„Ovaj procentat podrške navodi nas na zaključak da se Cetinje vratilo na put borbe protiv režima i borbe za slobodu, kao što mu to i pripada“, ocijenili su Demokrate.

Ipak iz te partije ističu da je stopa nezaposlenosti u crnogorskoj Prijestonici  među najvećim u državi kao i opšte siromaštvo, usljed kojeg se građani u 21. vijeku raduju kad nemaju problema sa vodosnabdijevanjem ili kad imaju asfalt na ulicama.

“Sve ovo su razlozi zbog kojih se sa Cetinja ljudi masovno iseljavaju”, istakli su oni.

Mještani Donjeg polja, osim nezaposlenosti, najveći problem imaju sa plavljenjem ponora, ali i sa ulicama oko „Bojane“ koje nijesu asfaltirane, nakon radova na kanalizacionoj mreži.

“A da stvar bude još gora, radovi su bili samo na osnovnoj mreži, bez priključaka. Sada te prilično skupe priključke plaćaju mještani, koji se ionako nalaze u nezavidnoj ekonomskoj situaciji“, napominju oni.

U Grudi, navode iz ove partije, mještani imaju problema sa rasvjetom koja radi svaki drugi, treći dan.

“A u Bogdanovom kraju nalaze se ostaci jedne od najčuvenijih tamnica, ne samo u Crnoj Gori, nego i u regionu. Međutim, aktuelna vlast nije bila sposobna da jedan takav, izuzetno značajan lokalitet, turistički valorizuje”, istakli su oni.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com