HAPŠENJE U BUDVI: Pucao na policiju, dilovao kokain, ukrao identitet! - Volim Podgoricu

HAPŠENJE U BUDVI: Pucao na policiju, dilovao kokain, ukrao identitet!

Crnogorska policija u Budvi uhapsila je Beograđanina Bojana Jovanovića (33). Jovanović je, navodno, “ukrao” identitet jednog Srbina iz Zubinog potoka, a u Budvi se krio od odlaska na robiju zbog dve presude: pljačke banke iz 2006. godine i dilovanja kokaina iz 2012.”

Kako pišu beogradski mediji, Interpol Srbije je izdao potjernicu za Jovanovićem zbog koje je ovaj uhapšen. Ta potjernica raspisana je zbog dvije pravosnažne presude na koje je bjegunac bio osuđen 2013. i 2014. godine.

Pljačka banke na Vračaru

Najprije je Jovanović zajedno sa dvojicom saučesnika opljačkao filijalu Privredne banke Beograda (PBB) u junu 2006. godine. Banka u Krušedolskoj 7 opljačkana je uz prijetnju pištoljem a lopovi su, nakon što su oteli plen navodno pucali na policiju – a zatim pobjegli u različitim pravcima.

Nakon hapšenja, Jovanović je 2014. godine priznao krivicu u Višem tužilaštvu, nakon čega je osuđen na tri godine i šest mjeseci zatvora.

Dilovao kokain

Godinu dana ranije, Jovanović je takođe pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog drugog krivičnog djela. Naime, on je uhapšen i 2012. godine, kada je policija otkrila da je u svom stanu držao 20 grama kokaina, spakovanih u kesice i spremnih za prodaju na beogradskim ulicama.

I za ovo krivično djelo dilovanja narkotika Jovanović je pravosnažno osuđen – ovoga puta na tri godine zatvora.

Lažni identitet

Prilikom hapšenja Jovanovića, crnogorska policija je kod Jovanovića pronašla falsifikovana lična dokumenta. U njima je bila lažna lična karta koja je glasila na ime jednog Srbina sa Kosova i Metohije. Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o jednom stanovniku Zubinog potoka, koji, inače, ima legalnu ličnu kartu na svoje ime i živi u tom gradu.

Jovanović je, dakle, putem falš lične karte, postao dvojnik ovog čovjeka…

Policija pretpostavlja da je u Budvi boravio više od pola godine, jer se na osnovu lažnih dokumenata nesmetano kretao.

Jovanoviću je određen ekstradicioni pritvor i on je upućen u zatvor u Spuž, gde će sačekati izručenje Srbiji. Srbija i Crna Gora imaju sporazum o međusobnim ekstradicijama osuđenika, pa je samo pitanje vremena kada će Jovanović biti prebačen u neki od srpskih zatvora na izdržavanje kazne od šest godina.

Takođe, očekuje se i da će biti procesuiran zbog falš dokumenata.

Ludost iz mladosti

Oglasio se se Nikola, brat uhapšenog Jovanovića.

– Što se tiče ove presude, tačno je da je osuđen zbog droge. To je bila jedna ludost iz mladosti. Tvrdim da nikada nije pucao na policajca – kaže Nikola.

Ekstradicioni pritvor

On je priveden istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici koji mu je odredio ekstradicioni pritvor, nakon čega slijedi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Srbije u vezi sa izručenjem ovog lica Srbiji.

(Kurir/Blic/Mihailo Jovićević)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com