Knežević: Danilović izmanipulisan od strane Katnića - Volim Podgoricu

Knežević: Danilović izmanipulisan od strane Katnića

Danilovićevo čuđenje zbog čega se sad pominje njegova uloga u takozvanoj aferi “Državni udar” nema uporište, tim prije što je upravo njegova uloga, kao ministra unutrašnjih poslova, bila jedna od ključnih vezano za 16. oktobar, smatra predsjednik DNP-a, Milan Knežević.

“Javnosti radi, želim podsjetiti da se jedino Danilović sreo sa Milivojem Katnićem u nedjelju 16. oktobra, kao ministar unutrašnjih poslova, a da o tome, što predstavlja flagrantnu činjenicu o politički izmontiranom procesu protiv DF-a, nijesu bili obaviješteni predsjednik države, premijer, ministrica odbrane, kao ni Vijeće za nacionalnu bezbjednost, iako je to po Ustavu bila Katnićeva prva i osnovna obaveza. Nakon obavljenog razgovora s Katnićem, Goran Danilović je informisao jednog člana Predsjedništva DF-a da se u Crnoj Gori sprema veliko krvoproliće, i da će na lidere Demokratskog fronta biti pucano ukoliko se pojave na bilo kakvom okupljanju te večeri. Ako to nije nepobitan dokaz da se spremala likvidacija lidera DF-a, onda se pitam šta bi još moglo biti”, navodi Knežević.

On u odgovoru na Danilovićevu izjavu navodi da nema dilemu da je “Danilović tada izmanipulisan od strane Katnića”.

“Pitanje za Danilovića je, svakako, da li mu je bilo neobično zbog čega Katnić zanemaruje ključne državne ličnosti, i poziva isključivo njega, kao i zbog čega mu je saopštio upravo ove informacije, koje je Danilović zatim prenio Demokratskom frontu? Nemam dilemu da je Danilović tada, ne svojom krivicom, izmanipulisan od strane Katnića da u obraćanju javnosti pozove građane da zbog mira i bezbjednosti u Crnoj Gori ne izlaze na ulice, mada, opet naglašavam, nije bilo planirano nikakvo okupljanje. Danilović je time nesvjesno, pod uticajem Katnića, direktno uticao na smanjenu izlaznost u opozicionom biračkom tijelu, a time i na povećanje poslaničkih mandata DPS-a za najmanje tri poslanika, što je, uostalom, i bio krajnji cilj čitave ove režimske namještaljke.”

Knežević u odgovoru navodi da je spreman da  sa bilo kim, konkretno i s Danilovićem, otvori javnu raspravu na temu tzv. “Državni udar”.

“Pošto je Danilović tad jedini razgovarao s Katnićem, da li mu je Katnić saopštio da smo Mandić i ja članovi navodne terorističke organizacije koja je planirala tzv. državni udar? A ako već nijesu pričali o državnom udaru, koji inače za mene predstavlja samo revanšistički izrežiranu providnu farsu, onda mislim da je red da nakon osam mjeseci saopšti cjelokupnoj crnogorskoj javnosti o čemu su to mogli da razgovaraju 16. oktobra na dan izbora”, zaključuje Knežević.

(Vijesti)

2 komentara

  1. My wife and i have been really joyous that Edward could conclude his investigations from your precious recommendations he had while using the site. It is now and again perplexing to simply continually be giving for free information which some other people have been selling. We really take into account we’ve got the writer to appreciate because of that. The entire illustrations you’ve made, the straightforward blog menu, the friendships you will make it possible to instill – it is all astounding, and it’s really assisting our son in addition to us do think that subject matter is interesting, which is really pressing. Thank you for all!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com