Montenegro SKUPLJI od Monte Karla: “Razmislite da ponesete i KONZERVIRANU hranu” - Volim Podgoricu

Montenegro SKUPLJI od Monte Karla: “Razmislite da ponesete i KONZERVIRANU hranu”

Ljeto u Crnoj Gori – rupa bez dna! Spremate kofer i maštate o sunčanju na plaži, o hladnoj limunadi u kafiću, nemojte se previše opustiti, jer ćete tim tempom ostati praznih džepova za tri dana, piše novinarka beogradskog portala Alo Ivana Mišić.

Dnevno ćete potrošiti od 15 do 50 evra samo zato što ležite na plaži, i to bez pića!

Ukoliko ste zamislili da dane provodite u hladu suncobrana, na udobnim ležaljkama, za dvije osobe dnevno je potrebno izdvojiti čak do 100 evra za komplet od dvije ležaljke na nekim elitnijim plažama, i to bez suncobrana, dok se za obične smrtnike koji bi odmarali na plažama u Kotoru, Budvi, Herceg Novom cijene kreću od osam do 50 evra.

Možete iznajmiti pedalinu na pola sata, ali se prvo raspitajte o cijeni, jer one variraju od plaže do plaže, uglavnom se kreću od pet do 15 evra. Priuštite sebi jedno piće dok se opuštate uz zvuke talasa mora, ali se ne zanosite, jer će vas konobari na plaži odrati i naplatiti vam točeno pivo i do dva i po evra, a „koka-kolu“ i do dva evra. Nemojte se iznenaditi kada poslije sunčanja poželite da se istuširate i tu uslugu platite pedeset centi!

cenovnici

cenovnici, Foto: Alo.rs

Ako ste riješili da malo sačuvate novčanik i na putu do apartmana odlučite da svratite do obližnje samoposluge, idite u hipermarkete, jer su cijene približne kao u Srbiji, dvadeset centi gore-dolje. Međutim, ako ipak zalutate u neku malu lokalnu prodavnicu, pripremite se, jer ćete 100 grama kafe platiti minimum jedan i po evro. Normalna cijena hljeba je oko 60 centi, ali u nekim radnjama ide i do dva-tri evra, dok svinjsko meso ( but, plećka, vrat) košta od četiri do šest evra po kilogramu.

Nemojte da vas prevari usputna kupovina sitnica, suvenira, čije se cijene kreću od nekoliko evra do 15-20. Tako lagane ljetnje majice na šetalištima, koje koštaju od tri do pet evra, posle dva pranja mogu poslužiti samo kao krpa za prašinu.

Za kvalitetniju garderobu, koju ćete nositi i narednog ljeta, treba izdvojiti od 10 do 15 evra za majicu, 10 evra za pantalone ili šorts i do 20 evra za kupaći kostim.

Sigurno ne zamišljate kako ćete na ljetovanju spremati ručak svakog dana, pa ponekad možete izdvojiti od šest do devet evra za picu, ili od pet do sedam evra za jelo na dnevnom meniju.

Kada sve ovo stavite na kantar i preračunate se, razmislite da li ćete ponijeti konzerviranu hranu iz Srbije i ljetovati pet-šest dana duže, ili ćete živjeti kao car sedam dana i kasnije otplaćivati ljetovanje nekoliko mjeseci na rate.

2 komentara

  1. Ne seri, sad sam se vratila iz CG. Ima skuplje i jeftinije bas kao ovde. Ima za svaciji dzep. Sta hoces da ti bude besplatno? Pa koliko te kosta da izadjes u Beograd? Idi na Adu na par sati, pa bez hiljadu dinara minimun, nista. Pa kad idu u Grcku da ne ponesu zaledjene sarme i konzerve, nema nista.

  2. Koja je muka sa ovim paradajS turistima?
    2e je koka kola i u Pg i vecinu gradova, nista novo. Po Grckoj mogu da se prosipaju pare, a kod nas ne. Naviklo se sve na ‘dz’. Ne morate ni dolazit’ (cast izuzecima).

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com