Najpoznatiji svjetski klub – Space na Sea Dance-u - Volim Podgoricu

Najpoznatiji svjetski klub – Space na Sea Dance-u

Ostalo je još samo tri sedmice do početka novog Sea Dance festivala, a plejadi svjetskih zvijezda koji obećavaju nastupe za pamćenje, pridružio se i najpoznatiji svjetski klub Space Ibiza! Ova zvjezdana institucija koja je proslavila duh Ibice, jedne od najprestižnijih turističkih destinacija na svijetu, dolazi prvi put na Balkan i za to je odabrala Sea Dance festival kojeg je ove godine i britanski list Mirror prozvao novom Ibicom!

Space u Crnu Goru u petak 14. jula dovodi zvijezde Afterlife žurki, popularni italijanski duo Mind Against, a pridružiće im se i rezident kluba, španski DJ Squire. Španski menadžement kluba izabrao je istu noć kada će i Fatboy Slim na istoj bini napraviti veliku žurku povodom obilježavanja njegovog istorijskog nastupa na plaži Brajton. Space Ibiza je najnagrađivaniji svjetski klub i ujedno brend koji traje već 27 godina., te dom najvažnijih žurki na ostrvu kao što je čuveni Revolution od Carl Coxa.

“Ovo je izuzetno značajan trenutak, ne samo za Sea Dance festival, već i za pozicioniranje crnogorske obale kao nove destinacije za elitni provod. Ako uzmemo u obzir da Space ima svoje podružnice u Njujorku, Moskvi, Šarm El Šejku, Brazilu, Majamiju i odnedavno i planove za Aziju, ne bih isključio ni mogućnost investicija koje ovakvi klubovi mogu da urade u partnerstvu sa domaćim sektorom”, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač i direktor Exita, i dodao: “Ibica je danas Holivud za svjetski provod i sam dolazak njihovog najvećeg simbola u Crnu Goru je početak nove ere”.

Mind Against, iza koga stoji italijanski dvojac Alessandro and Federico Fognini, jedno je od danas najtraženijih imena u elektronskoj muzici. Braća Fognini u protekloj deceniji, stekla su svjetsku popularnost kombinujući IDM, tehno i haus, iznjedrivši inovativan, melodičan, minimalistički, filmski zvuk.

Alessandro i Federico autori su kultnih izdanja “Atlant”, “Ceremonial”, “Avalon” i “Strange Days” zahvaljujućim kojim “Life & Death” etiketa danas važi za jednu od predvodnika savremenog zvuka.

Čuveni su i po remiksima koje su radili za WhoMadeWho, Art Department, Róisín Murphy, Green Velvet.Redovni su gosti Ričija Hawtina i Svena Vatha, kao i velikih svjetskih festivala, među kojima se ove godine našao i Sea Dance.

Squire je jedna od najživljih i najneobičnijih muzičkih priča koja nam dolazi iz Španije. Rođen i odrastao u Barseloni kao pasionirani poštovalac džez i soul muzike, odlučio je da muzičkoj industriji ponudi nesvakidašnji zvuk koji je lako našao put do publike širom svijeta. Inspiraciju za svoje miksove crpi, upravo, iz soula koji u kombinaciji sa džezom sa jedne i tehnom i hausom sa druge unosi pravu revoluciju u elektronsku muziku.

Squire Squire

Ovakav pristup Deep soundu Squire-a je lansirao u muzičke zvijezde i učinio jednim od najtraženijih DJ-eva današnjice. Iako vrlo mlad, za sobom već ima pregrš objavljenih izdanja sa pečatom renomiranih kuća kao što su Get Physical, Rebellion, My Favorite Robot Records, Tenampa, Parquet Recordings.

Planetarne megahitove, kao što su “Love Me Again”, “Come And Get It”, “Blame”, na glavnu festivalsku binu za spektakularno otvaranje Sea Dance-a, donosi, 13. jula, britanski soul muzičar Džon Njumen. Žurku će sljedećeg dana nastaviti svjetska DJ zvijezda Fatboy Slim i bez sumnje zapaliti masu poznatim numerama “Eat, Sleep, Rave, Repeat”, “Right Here, Right Now”, “Weapon Of Choice”, “Praise You”…

Završnicu festivala obilježiće nastup kralja dancehalla i vlasnika hitova “Get Busy”, “Temperature”, “She Doesn’t Mind” Sean Paula, kao i tvorca svjetskog muzičkog hita “Feel”, Mahmuta Orhana.

 Na festivalu će nastupiti i Amelie Lens, Denis Horvat, Ettap Kyle, Kobosil, Irie FM, Atheist Rap, Bad Copy, Who See i mnogi drugi.

Ulaznice za jedno od najjačih izdanja Sea Dance festivala su u prodaji, a trodnevna ulaznice za sve dane festivala se može naći po cijeni od 29,99 eura. U prodaji je i veoma ograničen kontingent dnevnih ulaznica po promotivnim cijenama od po 19.99 eura po danu. Ulaznice za Sea Dance festival po promo cijeni mogu se nabaviti posredstvom Gigstix prodajne mreže, na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore. Više informacija može se naći na zvaničnom sajtu Sea Dance Festivala.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com