Berane hoće da bude ozbiljna sportska destinacija u regionu - Volim Podgoricu

Berane hoće da bude ozbiljna sportska destinacija u regionu

Pod pokroviteljstvom Opštine Berane i Crnogorskog olimpijskog komiteta, a u organizaciji Društva za sportsku rekreaciju iz Berana, u glavnoj ulici u ovom gradu već drugu godinu zaredom održana je sportsko-rekreativna manifestacija kojom je obilježen Međunarodni olimpijski dan.

Ovaj događaj su svojim učešćem upotpunili sportski kolektivi iz Berana sa svojim najmlađim članovima, njih više od 200 –  stonoteniski klubovi Budimlja, Budim i Ivangrad, ŽOK Ivangrad 2011, RK Ivangrad, Streljački savez opštine Berane, KK Lim, OKK Ivangrad, AK Lim i ŽFK Cveteks.

U ime lokalne uprave prisutne je, kao bivši iskusni sportista, pozdravio menadžer opštine Darko Stojanović.

On je kazao da se Opština u prethodnom periodu, uprkos otežanoj finansijskoj situaciji, trudila da pomogne sportske kolektive u našem gradu, da im omogući uslove za nesmetano funkcionisanje, te da će to činiti i ubuduće. 

“Razvoj sportske infrastrukture u Beranama je od izuzetne važnosti za sve nas, a u prilog tome govori i izgradnja nove sportske hale čije nas otvaranje očekuje vrlo brzo. Tu je važno spomenuti i rekonstrukciju istočne tribine fudbalskog stadiona po UEFA standardima u saradnji sa FSCG. Naš cilj je da u nekom budućem periodu postanemo ozbiljna sportska destinacija ne samo u Crnoj Gori, nego i šire”, kazao je Stojanović.

Direktor COK- Predrag Marsenić je rekao da mu predstavlja čast i zadovoljstvo što opet na ovaj dan u Beranama ima priliku da vidi mlade sportiste i buduće velike zvijezde crnogorskog sporta, kao što su to već Ema Ramusović i Mijajlo Marsenić, velika imena regionalne rukometne scene.

Ema Ramusović se zahvalila organizatorima što su je pozvali da učestvuje u promociji olimpijskih vrijednosti, sportskog duha, zdravog načina života i podsticanju djece na bavljenje fizičkom aktivnošću. 

“Berane je uvijek bio grad sporta jer su upravo ovdje ponikla velika sportska imena, te iz tog razloga vjerujem da među ovim mladim ljudima nalaze budući olimpijci i šampioni koji će uz ogroman trud i odricanje živjeti olimpijski san koji je san svakog sportiste”, kazala je Ema.

Međunarodni olimpijski dan se organizuje u 206 zemalja svijeta povodom obilježavanja rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta.

(Vijesti)

1 komentar

  1. Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It can always be stimulating to read content from different writers and practice a bit of something from their store. I favor to use some with the content material on my blog whether you don’t mind. Natually I give you a link in your net blog. Thanks for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com