Đošina dobra djela govore kakav je čovjek bio! - Volim Podgoricu

Đošina dobra djela govore kakav je čovjek bio!

 
 

Nakon smrti popularnog glumca Bogoljuba Mitića Đoše, neki od njegovih saradnika ispričali su detalje koje mnogi nijesu znali. Scenarista Siniša Pavić podijelio je zanimljivu priču koja još jednom potvrđuje da je Đoša, uz to što je bio sjajan glumac, prije svega bio i takav čovjek.

“Kada je bilo bombardovanje on je obukao maskirnu uniformu, pripasao je futrolu. Ne znam da li je imao pištolj ili ne i otišao je na Kosovo. Isto onako kako je u Drugom svjetskom ratu išao Bing Crosbi po frontovskim linijama da bodri vojnike, da ih opušta i diže duh. To su radile velike armije, Crvena armija je imala svoje umjetnike koji su išli po linijama. On je to radio sam, u dogovoru sa vojnim komandama. Išao je tamo po Kosovu, pričao im anegdote i viceve. Animirao ih prosto. Činio im je taj život na Kosovu lakšim. Takav je bio prosto čovjek, spontan i radio je sve iz prvog poteza”, ističe Pavić.

Osvrnuo se i na njegov rad i angažman, kako pozorišni tako i onaj na malim ekranima i bioskopskom platnu.

“Nije mu bilo potrebno uputstvo reditelja. Ono što sam mu pisao, to je bilo za taj njegov gabarit, ali on je to odmah odrađivao. Nije bilo potrebe da se koriguje i ponavlja. Bio je samonikli i rođeni glumac”, dodaje poznati scenarista.

BLIC

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com