DPS Kotor: Strani državljanin Jokić je neodgovoran prema građanima - Volim Podgoricu

DPS Kotor: Strani državljanin Jokić je neodgovoran prema građanima

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) smatraju da predsjednik Kotora Vladimir Jokić, za kojeg tvrde da je strani državljanin, “ne osjeća apsulutno nikakvu odgovornost prema građanima Kotora da makar pokuša da im objasni odakle mu dva državljanstva i dva pasoša, crnogorski i srpski”.

“Ni stida, ni obraza, što bi se reklo. Pitanje koje se nakon svega postavlja je da li će Jokić sam povlačiti jedine logične poteze: povući se sa funkcije i izviniti prvo građanima koje je prevario, kao i partiji koja mu je dala povjerenje, ili će čekati da se to obavi u redovnoj zakonskoj proceduri. Umjesto jasnog odgovora na pitanje: jesi li ili nijesi, jedino što je jasno u salvi njegovih otrcanih optužbi na adresu DPS je da se radi o prepoznatljivoj demagogiji Demokrata. Njihova briga za Kotor, njegov status na UNESCO listi i sve ostalo u vezi sa ovim gradom, proteže se samo do pozicije člana najuže porodice njihovih funkcionera na nekom od tendera. Sve ostalo je za njih najobičnije politikanstvo. Jokić je jednu stvar dobro rekao: sve se dobro zna, ko je ko u Kotoru, a i u Crnoj Gori. Zato, Jokiću, pusti praznu priču: jesi li stranac “u rodnom gradu”, ili nijesi?

DPS je juče saopštio da je Jokić sakrio od kotorske i crnogorske javnosti da je državljanin i Crne Gore i Srbije. Tako je, kako tvrde iz ove partije, prijemom u državljanstvo druge države bez ispisa iz crnogorskog državljanstva, počinio krivično djelo povrede Zakona o crnogorskom državljanstvu.

Jokić je na to odgovorio da DPS “boli Kotor, Budva i Herceg Novi, a ubrzo će ih boljeti cijela Crna Gora”. 

www.cdm.me

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com