Dubljević: Borićemo se do posljednjeg atoma snage kako bi stigli do cilja - Volim Podgoricu

Dubljević: Borićemo se do posljednjeg atoma snage kako bi stigli do cilja

Nakon osvajanje istorijske titule u Španiji i potpisivanja novog ugovora sa Valensijom, Bojan Dubljević je na zasluženom odmoru. A misli su okrenute ka predstojećem Eurobasketu, koji će od 31. avgusta do 17. septembra biti održan u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji…

„Jako se dobro poznajemo u državnom timu. U pitanju su sve sjajni momci i vrhunski profesionalci. Jako je važno da se dobro razumijemo na terenu ali i van njega. Znamo šta je naš cilj, znamo za šta se borimo. Neću da se bavim prognozama niti da govorim o tome šta je naš cilj. Mi smo ekipa koja ide korak po korak, koja svaku utakmicu gleda kao finale. Ono što mogu da obećam navijačima i ljubiteljima košarke u Crnoj Gori je da ćemo izginuti na terenu i da ćemo se boriti do posljednjih atoma snage kako bi stigli do cilja“, rekao je Dubljević za Sport Klub.

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu u grupnoj fazi takmičenja igrati protiv Češke,Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Španije.

„Grupa je prilično jaka i ujednačena, isto važi i za samo prvenstvo. To nas čini još motivisanijim. Sve ekipe dolaze na Evropsko prvenstvo sa velikim ambicijama i svaka selekcija može svaku da pobijedi. Nema unaprijed dobijenih mečeva. Mi ćemo upravo zbog toga svakom duelu prići kao da je finale. Borićemo se do posljednjih atoma snage, pa dokle stignemo. Prvo finale je već na startu protiv Španije. Iluzorno je trošiti riječi o kvalitetu rivala“, dodao je Dubljević.

Na pitanje ko je po njegovom mišljenju favorit za pobjedničko postolje, Dubljević je rekao:

„Sve selekcije su jake, posjeduju kvalitet i potencijal da se dokopaju medalje. Biće ovo jedno od najkvalitetnijih i najujednačenijih Evropskih šampionata. Mnogo je reprezentacija koje mogu do medalje. Ipak ako insistirate, izdvojio bih dvije kao favorite za pobedničko postolje, a to su Španija i Srbija”.

Kako kaže, srećan je zbog novog ugovora sa Vvalensijom.

“Meni je lijepo u klubu, klub je zadovoljan mojim učinkom, navijači su sjajni. Nisam ni razmišljao kada je stigla ponuda da stavim paraf na novi trogodišnji ugovor“, ističe Dubljević i objašnjava kako je njegova ekipa stigla do titule u Španiji.

“Možda će zvučati čudno ali je zaista istinito. Do titule u Španiji nas je doveo poraz od Unikahe u finalu Evrokupa. Poslije poraza svi smo imali ogromnu želju i neviđeni motiv da se odužimo našim navijačima. Znali smo da imamo kvalitet i da imamo snage da stignemo do titule. Uspjeli smo u tome i to pred našim navijačima. Sve je bilo kao san“, zaključio je 25-godišnji Nikšićanin.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com