MJU FOKUSIRANO NA RAZVOJ ELEKTRONSKE UPRAVE: Do dokumenata jednim klikom - Volim Podgoricu

MJU FOKUSIRANO NA RAZVOJ ELEKTRONSKE UPRAVE: Do dokumenata jednim klikom

Cr­na Go­ra in­ten­ziv­no ra­di na re­for­mi jav­ne upra­ve, ka­ko bi gra­đa­ni bi­li za­do­volj­ni i ka­ko bi se po­jed­no­sta­vi­la pro­ce­du­ra pri­ku­plja­nja do­ku­me­na­ta, sa­op­šte­no je na kon­fe­ren­ci­ji za me­di­je po­vo­dom obi­lje­ža­va­nja 23. ju­na – Me­đu­na­rod­nog da­na jav­ne upra­ve. Na do­ga­đa­ju je oci­je­nje­no da je fo­kus na raz­vo­ju elek­tron­ske upra­ve, ka­ko bi se omo­gu­ći­lo da gra­đa­ni jed­nim kli­kom oba­ve ad­mi­ni­stra­tiv­ne po­slo­ve.
Mi­ni­star­ka jav­ne upra­ve Su­za­na Pri­bi­lo­vić na­gla­si­la je da Vla­da či­ni zna­čaj­ne na­po­re da što kva­li­tet­ni­je i od­go­vor­ni­je obez­bi­je­di ostva­ri­va­nje funk­ci­ja dr­ža­ve.
– Svje­sni smo da po­dr­ška di­gi­tal­noj tran­sfor­ma­ci­ji svih ni­voa jav­ne upra­ve vo­di sma­nje­nju tro­ško­va, efi­ka­sni­jim pro­ce­si­ma, olak­ša­va put do in­for­ma­ci­ja – na­ve­la je Pri­bi­lo­vi­će­va.
Stal­na pred­stav­ni­ca UNDP-a i stal­na ko­or­di­na­tor­ka si­ste­ma Uje­di­nje­nih na­ci­ja u Cr­noj Go­ri Fi­o­na Me­klu­ni sa­op­šti­la je da je re­for­ma jav­ne upra­ve je­dan od naj­va­žni­jih pro­ce­sa u na­šoj dr­ža­vi, jer je, ka­ko do­da­je, efi­ka­sna upra­va pred­u­slov za spro­vo­đe­nje dru­gih po­li­ti­ka.
Pru­ža­nje ta­kvih uslu­ga u prak­si, pre­ma ri­je­či­ma Me­klu­ni­je­ve, za­mi­šlje­no je na na­čin da bi ro­di­te­lji mo­gli da do­bi­ju iz­vod iz knji­ge ro­đe­nih za svo­ju tek ro­đe­nu dje­cu uz po­moć sa­mo jed­nog kli­ka, iz to­pli­ne svog do­ma.
– Za­mi­sli­te da mo­že­te da upi­še­te di­je­te u ško­lu ta­ko što će­te jed­no­stav­no uni­je­ti je­din­stve­ni ma­tič­ni broj u on­lajn si­stem. Ni­je ri­ječ sa­mo o elek­tron­skim uslu­ga­ma, već i o to­me da se omo­gu­ći raz­mje­na po­da­ta­ka iz­me­đu in­sti­tu­ci­ja da bi se olak­šao ži­vot gra­đa­ni­ma i po­slo­va­nje fir­ma­ma – po­ja­sni­la je ona.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com