PODGORICA: Zbog ubistva brata, robijaće 13 godina - Volim Podgoricu

PODGORICA: Zbog ubistva brata, robijaće 13 godina

 

Nikšićanin Žarko Pavićević (76) juče je u podgoričkom Višem sudu osuđen na trinaest godina zatvora zbog ubistva dvije godine starijeg brata Rajka Pavićevića, hirurga u penziji.

 

 

Presudu je izreklo vijeće sutkinje Vesne Moštrokol. Prema navodima optužnice Pavićević se treti da je 1. oktobra 2015. godine u periodu od 18.30 do 20.30 časova sa umišljajem ubio brata Rajka Pavićevića u njihovoj porodičnoj kući u selu Miločani, nadomak Nikšića.

Nakon odlaska njihovog brata od strica i njegove supruge iz kuće optuženi se mašio tupotvrdog predmeta kojim je više puta udario brata po glavi pri čemu je bio svjestan da ga može ubiti pa je to i htio. Ovom prilikom Žarko mu je nanio više povreda po tijelu kojima je Rajko podlegao istog dana.

Optuženi je prilikom davanja odbrane tvrdio da je pokojni Rajko u naletu depresije sam sebe povrijedio kako bi stavio tačku na mučenički život koji je posljednih godina provodio u postelji. – Ja ubica njegov nijesam, budite u to sigurni. Prav, zdrav i čitav još sam i pri svijesti i znam što pričam. Kažem vam da ja to nijesam uradio što mi se stavlja na teret. Žarko ga nije svojom rukom ubio niti će to ikada priznati. Nijesam svom bratu nanio ozljede nego je on to uradio svojim pokretima jer je bio teško bolestan – kazao je ranije tokom suđenja optuženi Pavićević.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com